Temmuz'un Tadını Çıkaracağınız 5 Rota

Denizin en sevilen zamanlarının yaşandığı temmuz ayının tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz rotayı belirlerken istedik ki tatilinizi huzur içinde ve yeni yerler keşfederek yapabilin. Bunun için de Bilet Dükkanı olarak Temmuz’un Tadını Çıkaracağınız 5 Rota yazımızı yazarken, çok daha az keşfedilmiş yerleri listemize eklemeye özen gösterdik.

1 Temmuz 2023 6dk okuma

Yaz mevsiminin en görkemli aylarının başında hiç kuşkusuz ki temmuz ayı gelir. Hem havalar tamamen ısınmış olur hem de yıllık izinlerin en fazla kullanıldığı zaman dilimi olarak bilinir…

Denizin en sevilen zamanlarının yaşandığı temmuz ayının tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz rotayı belirlerken istedik ki tatilinizi huzur içinde ve yeni yerler keşfederek yapabilin. Bunun için de Bilet Dükkanı olarak Temmuz’un Tadını Çıkaracağınız 5 Rota yazımızı yazarken, çok daha az keşfedilmiş yerleri listemize eklemeye özen gösterdik.

Temmuz Ayında Nereye Gidilir?


Yıllık iznini temmuz ayına denk getirecek olanlar ya da gerçek bir tatilci olarak yaz tatiline çıkmak için temmuzu seçeceklerin ilk merak ettiği konu “Temmuz ayı içerisinde nereye gidilir?” olur. Bu sorunun onlarca hatta yüzlerce farklı cevabı bulunur. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışı destinasyonlarıyla dolu uzun mu uzun bir liste, temmuz ayında nereye gidilir sorusunun cevabı olarak karşımıza çıkar. Peki gerçekten de öyle mi? Temmuzun sıcak mı sıcak günlerinde hem serinlemek için deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak hem de huzur dolu bir tatil yapmak mümkün mü? Cevap, elbette ki mümkün!

İşte Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız ve temmuz ayında hem ulaşımı kolay hem huzur dolu hem de deniz tatili yapabileceğiniz beş rotadan oluşan listemiz…

Çıralı / Antalya


Temmuzun Tadını Çıkarabileceğiniz 5 Rota yazımızın ilk durağı Antalya’nın güzeller güzeli mevkii Çıralı… Şehrin meşhur mu meşhur Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, gezilip görülecek yerleri ve doğal güzelliğiyle adeta temmuz tatilcileri için biçilmiş kaftan niteliğinde. Öte yandan Çıralı, göz alabildiğine uzanan Çıralı Plajı ile deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin de favori mekanları arasında.

Akdeniz’in damat çatlatan mutfağından en leziz seçkileri bulabileceğiniz Çıralı’da tatilin tadını sonuna kadar çıkarabileceğinizi unutmayın. Ayrıca belirtelim ki temmuz ayında nereye gidilir sorusunun en sevilen cevaplarından biri olan Çıralı, huzurlu bir tatil geçirmenize de olanak tanıyor.

Çıralı’da Gezilecek Yerler 


Temmuzun Tadını Çıkaracağınız 5 Rota yazımızın ilk durağı olan Anyalya’daki Çıralı, yalnızca deniz tatili yapmanıza olanak sağlamakla kalmayıp; kültürel geziler yapabilmeniz için de ideal noktalardan biridir. Dünyaca ünlü Phaselis Antik Kenti, Yanartaş Milli Parkı, Beydağları Sahili Milli Parkı, Tahtalı Dağı ve Çıralı Plajı, burada gezebileceğiniz en ünlü ve turistik noktalar arasında yer alır.

Gökçeada / Çanakkale


Suyu en az ısınan, dolayısıyla temmuzun sıcak mı sıcak günlerinde en güzel ferahlama noktalarından biri olarak anılan Çanakkale’nin gözde tatil noktası Gökçeada, listemizin ikinci sırasında yer alıyor. 

Gökçeada, huzur dolu bir tatil yapmak isteyenlerin favori noktalarından biri olduğu gibi; ada insanlarının dingin yaşam tarzları ile de bir hayli sakin ve huzurlu kalmanıza olanak tanıyor. Zira bilenler bilir, adalarda yaşam çok daha sakindir. İstanbul ve benzeri metropol şehirler başta olmak üzere bir yerlere yetişmek için koşturmaktan azade, her yerin yakın oluşu ve herkesin birbiriyle tanış olması dolayısıyla sakin bir yaşam vardır adalarda. Gökçeada da tam olarak bu noktada temmuz ayında nereye gidilir sorusuyla boğuşanlar için biçilmiş kaftan olarak öne çıkan noktalardan.

Gökçeada’da Gezilecek Yerler


Her ne kadar bir ada olsa da gezilecek pek çok yere sahip olan Gökçeada’da deniz tatilinizin yanı sıra kültürel gezilerle de tatilinizi şenlendirebilirsiniz. Bunun için Gökçeada Kent Müzesi’ni ziyaret edebilir, Kaleköy Sahili’nde yürüyüş yapabilir, Ada Rüzgarı Doğal ve Yöresel Ürünler isimli dükkandan yöresel ve doğal ürünler satın alabilir; Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda unutulmaz bir deneyim yaşayabilir, Kefalos Plajı’nda denize girebilir, dünyaca ünlü Peynir Kayalıkları’nda doğanın ihtişamı karşısında buraya hayran olabilirsiniz. 

Simi Adası / Yunanistan


Temmuzun Tadını Çıkaracağınız 5 Rota yazımızın tek yurt dışı noktası ve listemizin üçüncü sırasındaki rotası Yunanistan’ın rengarenk yapılarıyla ünlü Simi Adası… Tatile pasaportunuz ile çıktıysanız Yunan adalarında kapıda vize uygulaması ile günübirlik tatil yapabilirsiniz. Bu noktada “Yaz Tatiline Giderken Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası” blog yazımızı okuduysanız, zaten yanınıza pasaportunuzu almışsınız demektir. Henüz okumadıysanız ve tatile gitmek için yola çıkmadıysanız da; herhangi bir eşyanızı unutmamak için “Yaz Tatiline Giderken Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası” yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 
Gelelim Simi Adası’na… Bir diğer adı da Sömbeki Adası olan bu Yunan adası, pastel renklerinden oluşan mimarisiyle tatilciler için oldukça cezbedici bir güzelliğe sahiptir.

Adanın eski taş köprüsü, 1800’lerde inşa edilen saat kulesi, mis gibi Ege mutfağının leziz mi leziz yemekleri ve daha nicesiyle Simi Adası kesinlikle temmuz ayının tadını çıkarabileceğiniz rotalardan bir tanesi…

Simi (Sömbeki) Adası Gezilecek Yerler


Simi Adası gezilecek yerler listesi aslında oldukça uzundur. Toli Plajı’nda güneşlenebilir, Simi Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilir, Pontikokastro tarihi gezi noktasını gezebilirsiniz. Başmelek Michael Panormitis Kutsal Manastırı’nın mimarisine göz atabilir, Nanou Kumsalı’nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Adrasan / Antalya


Listemize Antalya’dan dahil olan ikinci bir nokta da Adrasan… Temmuzun tadını çıkarmak isteyenlerin kesinlikle tercih etmekten pişmanlık duymayacağı tatil noktalarından biri olan Adrasan, Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Adrasan Plajı ve Adrasan Koyu’nun da yer aldığı bu nokta, incecik kumlardan oluşan sahili ve kademeli olarak derinleşen denizi ile unutulmaz bir tatil yaşamanızı sağlayacaktır. 

Adrasan Gezilecek Yerler


Temmuzun Tadını Çıkaracağınız 5 Rota yazımızın dördüncü sırasında yer alan Adrasan’ı tatil yapmak için seçtiğiniz takdirde, Akdeniz’in pek çok turistik noktasına da yakın olacaksınız. Adrasan gezilecek yerler arasında en fazla öne çıkan noktaları ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Peki Adrasan’da hangi popüler noktalar gezilmeli? 

Adrasan’a kadar gidilmişken kesinlikle Suluada ziyaret edilmelidir. Öte yandan oldukça yakın bir konumda bulunan Çıralı Plajı da yine gezilecek yerler arasında yer alır. Bununla birlikte Beydağları Sahili Milli Parkı ve Yanartaş Milli Parkı da Adrasan Sahili’nde yürüyüş yaptıktan sonra mutlaka uğramanız gereken gezi noktaları arasında yerini alır.

Cunda Adası / Balıkesir


Temmuz ayında gezilecek yerler listemizin ya da temmuzda tatil yapılacak yerler de diyebiliriz, son noktasına gelmiş bulunuyoruz. Temmuzun tadını çıkaracağınız 5 rota önerimizin üçünün adalardan oluştuğunun farkındayız lakin hem deniz, kum ve güneşi hem de huzuru bir arada bulunduran yerler tavsiye etmek gerektiğinde en çok öne çıkan noktalar adalar oluyor. Zaten bunu yazımızın başında da söylemiştik. 

Cunda Adası da yine listemizin diğer tatil noktalarında olduğu gibi eğlence, deniz ve huzuru bir arada barındırıyor. Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’in Ege’ye açılan yüzünde bulunan Cunda Adası, dingin ve nostaljik bir tatil arayanların favorisi. 

Ege mutfağının birbirinden güzel otlarından ve deniz ürünlerinden oluşan yemekleriyle damak çatlatan deneyimler yaşamak, ada halkının naif karakterleriyle hoş sohbetlere dalmak ve daha da önemlisi yalnızca bedeninizi değil; ruhunuzu da dinlendirmek istiyorsanız Cunda Adası kesinlikle aradığınız yer olabilir. Cunda Adası’nda gezilecek yerler listesini paylaşmadan evvel son olarak belirtelim ki bu adanın bir diğer ismi de Alibey Adası’dır. 

Cunda Gezilecek Yerler


Adeta bir kasaba izlenimi veren birbirinden güzel gezilecek destinasyonu bulunan Cunda’da Ortunç Koyu’nda denize girebilir, Aşıklar Tepesi’nde unutulmaz günbatımlarını izleyebilir, Despot Evi’nde konaklayabilir, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nı ziyaret ederek doğanın ihtişamına kapılabilir, Ayışığı Manastırı’nda farklı kültürleri tanıyabilir ve pek tabii Taksiyarhis Kilisesi’nin restoresi sonucu oluşturulan Rahmi M. Koç Müzesi’ni gezebilirsiniz. Öte yandan Çataltepe, Sobe ve Mola plajlarında da deniz tatili yapabilirsiniz.

Bilet Dükkanı üzerinden "Yaz Tatiline Giderken Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası", "En Pratik 7 Valiz Hazılama Taktiği" ve "Uçak Yolculuğunda Bagaj Kuralları Hakkında Merak Edilen Her Şey" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

1 Temmuz 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar