İstanbul - Kıbrıs Uçuş Bilgileri

920 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
768 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

En Ucuz İstanbul - Kıbrıs Uçak Biletleri

Pegasus
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Kıbrıs
Kıbrıs Ercan Havalimanı
TL920
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Kıbrıs
Kıbrıs Ercan Havalimanı
TL1.183
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Kıbrıs arası havayolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
İstanbul Kıbrıs karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kıbrıs Ercan Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Kıbrıs en ucuz uçak bileti 920,00 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Kıbrıs arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kıbrıs Ercan Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler
Kıbrıs’ta Ne Yenir?

Binlerce yıldır birçok medeniyeti ağırlayan Kıbrıs, güneyde yer ada doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve Akdeniz’e kıyısı olan benzersiz plajlarıyla öne çıkan bir tatil merkezidir. Yavru Vatan Kıbrıs, her sene yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Dünyanın en büyük metropllerinden birinde yaşayan İstanbullular, Kıbrıs’ın büyüleyici atmosferini yaşamak için İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın alarak muhteşem bir yolculuk deneyiminin keyfini çıkarıyor. İstanbul’dan Kıbrıs’a seyahat etmek isteyenler, en uygun İstanbul-Kıbrıs uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsatlar ve kampanyalardan yararlanıyor. Hesaplı fiyatlarıyla avantaj sağlayan Bilet Dükkanı, Kıbrıs’ta unutulmaz bir tatil yapmak isteyen kullanıcılarına, Kıbrıs rehberi sunarken, hem ucuz İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın almalarını sağlıyor hem de Kıbrıs’ta gezilip görülmesi gereken yerleri tadılacak yemekler ve alışveriş mekanları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


2018 yılında açılan ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan , milyonlarca yolcuyu ağırlayan İstanbul Havalimanı, İstanbul’un Avrupa Yakası Karadeniz kıyısında, Çatalca- Göktürk-Arnavutköy kavşağında ve Tayakadın ile Akpınar köyleri yer alıyor. İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın alanlar, şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na İEET Havaalanı Otobüsleri, Havaist, Havalimanı transfer servisleri gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra taksi ve özel araçlarla da ulaşım sağlayabilir.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na HAVAİST ile Ulaşım


İstanbul’un birçok noktasından İstanbul Havalimanına HAVAİST otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Turistik ve oteller bölgelerinden HAVAİST otobüsleri ile Havalimanına kolayca gidilebilir. Her yarım saatte bir şehrin farklı noktalarına İstanbul Havalimanı’na hareket eden HAVAİST seferleri şu şekilde: HVİST-5 Esenler Otogar Yenikapı-Havaalanı , HVİST-6 Halkalı-Havaalanı, HVİST-7 Silivri-Havaalanı, HVİST-8 Beylikdüzü-Havaalanı, HVİST-9 Avcılar-Havaalanı, HVİST-10 Bakırköy-Havaalanı, HVİST-12 Beyazıt Meydanı-Havaalanı, HVİST-13 Sabiha Gökçen Havalimanı,İstanbul-Havaalanı,HVİST-14 Kadıköy-Havaalanı, HVİST-15 Beşiktaş-Havaalanı HVİST-16 Taksim-Havaalanı

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Taksi, Araç Kiralama & Özel Transfer ile Ulaşım


Dünyanın e yoğun bir ziyaretçi kitlelerinden birine sahip olan İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden gitmek için araç kiralayabilir ya da transfer araçlarla gideceğiniz yere kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul’da araç kiralama sektörü çok geliştiği için birçok dijital uygulamadan bile araç kiralama yapabilirsiniz. Şehrin hemen her noktasında kiralık ve transfer araçlara erişebilir, havalimanına kolayca ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların yanı sıra İstanbul Havalimanı'ndan şehir merkezine ticari taksilerle kolay ve hızlı bir şekilde gidebilirsiniz. Ancak bu size oldukça pahalıya mal olabilir.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na, belediyeye bağlı İETT’nin H-1, H-2, H-3, H-6, H-7, H-8 numaralı hatları ile ulaşabilirsiniz. İETT’nin H-1 (Mahmutbey Metro - İstanbul Havalimanı), H-2 (Mecidiyeköy - İstanbul Havalimanı) , H-3 (Halkalı Marmaray - İstanbul Havalimanı) , H-6 (Yunus Emre Mah. - İstanbul Havalimanı) H-8 (Hacıosman/Sarıyer - İstanbul Havalimanı), H-9 (Cevizlibağ-İstanbul Havalimanı) numaralı hatları ile yeni havalimanına gidebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın alarak Kıbrıs’a Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gidecekseniz İstanbul’un çeşitli bölgelerinden, taksi, araç kiralama, transfer, otobüs, metro ve metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Anadolu Yakası'nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, Kadıköy'e 40 km, Taksim'e ise 50 km mesafe uzaklıkta. Havaalanına gitmek için en uygun ulaşım İETT hatları veya Havaş servisleri sağlanabilir. Sabiha Gökçen Havalimanından geçen İETT Hatları: E-3 4.Levent Metro – Sabiha Gökçen Havaalanı hattı, E-9 Bostancı- Sabiha Gökçen Havaalanı hattı, E-10 Kadıköy-Kurtköy - Sabiha Gökçen Havaalanı hattı, E-11 Sabiha Gökçen Havaalanı hattı - Kadıköy hattı, 16S Sabiha Gökçen Havaalanı hattı – Metrobüs Uzunçayır hattı, SG-1 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havaalanı hattı, 122H Sabiha Gökçen Havaalanı- Yenişehir - 4.Levent Metro hattı, SG-2 Taksim - Sabiha Gökçen Havaalanı hattı , 132H Pendik YTH - Sabiha Gökçen Havaalanı hattı

Kıbrıs Ercan Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan uluslararası havalimanıdır. İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın alarak iniş yapmış olduğunuz Ercan Havalimanı’ndan Kıbrıs şehir merkezine gitmek için ulaşımınızı taksi, servis otobüsleri, özel transfer veya araç kiralama yaparak sağlayabiliyorsunuz.

Ercan Havalimanı’ndan Kıbrıs Şehir Merkezi Otobüs İle Ulaşım


Ercan Havalimanı’ndan uygun fiyata Kıbrıs şehir merkezine ulaşmanın en ekonomik yolu otobüsleri kullanmaktır. KIBHAS olarak bilinen otobüsler Ercan Havalimanı’ndan 5 farklı şehir merkezine ulaşım sağlıyor. Ercan Havalimanı’ndan Girne şehir merkezine KIBHAS ile yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmektedir.

Ercan Havalimanı’ndan Kıbrıs Şehir Merkezi Taksi, Özel Transfer Veya Araç Kiralama İle Ulaşım


Yolcu trafiğinin yaşandığı yaz ayları dönemlerinde havalimanında pek fazla vakit kaybetmeden otele, şehir merkezine veya farklı noktalara taksi ile ulaşım sağlamak hızlı bir ulaşım seçeneğidir. Gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksiler Ercan Havalimanı’nda 7/24 saat hizmet vermektedir. Taksilere kıyasla daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım türü olan özel transfer hizmeti yolcu sayısı ve bagaj fazlalığınız için ideal ulaşım alternatifidir. Önceden yapacağınız rezervasyon ile havalimanına varışta hiç bekleme yapmadan gideceğiniz yere hızlı ve kolayca ulaşabilirsiniz. Araç kiralama ise iş seyahatlerinde veya uzun süreli kalışlarda ulaşım sorununu çözen ve dilediğiniz yere kolay, konforlu ve hızlı bir şekilde gitmenizi sağlayacak ulaşım türüdür. Ercan Havalimanı’na varışta araç kiralaması yapabileceğiniz çok sayıda araç kiralama şirketi bulunmaktadır.

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler


Deniz, kum, güneş ve tatil denilince akla ilk gelen rotalardan olan ve Akdeniz’de bulunan Kıbrıs gerçek bir doğa harikası. Akdeniz’de bulunan en büyük adalardan olan Kıbrıs, tarihten beri birçok medeniyeti ağırlamış ve geçmişten günümüze kadar cazibe merkezi olmaya devam etmiştir. Birçok farklı kültürü bir arada bulunduran Kıbrıs’ta bulunan tarihi ve doğal güzellikler adeta insanı büyülüyor. Yılın her dönemi tatil yapmak için uygun olan yerli ve yabancı onlarca ziyaretçiyi ağırlayan, Kıbrıs’a Türkiye’den sadece kimlikle de seyahat edebilirsiniz. Kıbrıs küçük olmasına rağmen gezilecek yerler listesi bir hayli uzun. O yüzden hem kısa hem de uzun tatiller için uygun bir destinasyondur. İstanbul Kıbrıs uçak bileti alarak Kıbrıs'ı ziyaret edecek olan seyahat severler için Kıbrıs'ta gezilecek yerleri listeledik…

Girne Kalesi: Kıbrıs’ta gezilecek yerlerin en sıralarında gelen Girne Kalesi M.S. 7. yüzyılda inşa edilmiştir.Adaya hakimiyet kuran başta Bizans, Osmanlı tarafından kullanılmıştır. Girne’nin sembolik yapısı olan kale, Lefkoşa şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Salamis Antik Kenti: Kıbrıs’taki en eski antik kentlerinden olan Salamis, Gazimağusa’dadır. Ortalama 2000 yıl öncesine uzanan tarihiyle günümüzde ziyarete açık olan Salamis Antik Kenti içerisinde gezip, inceleyebileceğiniz yapılar arasında Salamis Gymnasium, antik tiyatro, Roma evleri, Epiphanios Bazilikası, Zeus Sunağı, Cellarga Toplu Mezarlar, agora ve Nikokreon Anıtı bulunmaktadır.

Bellapais Manastırı: Girne’ye bağlı Beylerbeyi Köyü’nde yer alan Bellapais Manastırı, Kıbrıs’ın önemli tarihi yapıları arasındadır.

Maraş Mahallesi: ‘Hayalet Şehir’ olarak bilinen Maraş Mahallesi, Gazimağusa’nın şehir merkezindedir. 1970’li yıllarda dünyanın en önemli tatil destinasyonları arasında bulunan Maraş mahallesi 1974 yılında Kıbrıs Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından el konan ve giriş çıkışları kapatılan Maraş Mahallesi, bütün gizemiyle birlikte kendisine, Kıbrıs’ın tarihinde önemli bir yer bulmuştur. Maraş Mahallesi’ne girişler kapalı olduğu için yalnızca çevresinden gözlem yapılabilmektedir.

Kıbrıs’ta Ne Yenir?


Türk mutfağının izlerini taşıyan Kıbrıs mutfağı Akdeniz ve Rum esintileriyle harmanlanmıştır. İstanbul Kıbrıs uçak bileti satın alarak keyifli bir tatilin planını yapanlar için Kıbrıs’ta mutlaka tadına bakılması gereken lezzetleri listeledik...

Hellim peyniri: Kıbrıs'a özgü olan ve Kıbrıslıların en sevdiği ve en çok tükettiği yiyeceklerden biri olan Hellim peyniri kahvaltıların baş tacıdır. Aslı keçi sütüyle yapılsa da inek ve koyun sütüyle yapılan çeşitleri de var.

Molehiya: Adada yetişen Molehiya bitkisinin kurutulup saklandıktan sonra kuzu ya da tavuk eti kullanılarak pişirilmesiyle ortaya çıkan Molehiya yemeği, Kıbrıs sofralarının en gözde lezzetlerinden biridir.

Şeftali Kebabı: İsminden içinde şeftali olduğunu düşünseniz de içinde şeftali bulunmuyor. Koyun ve keçi kıymasının birlikte harmanlanarak iç yağına sarılarak yapılıyor. Kömürde yavaş yavaş pişirilen şeftali kebabı yenilmeden kesinlikle dönülmemelidir.

Lalangı: Adanın damak çatlatan diğer lezzetlerinden biri de tavşan etinin mayalı hamurla birleşiminden oluşan ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Lalangı, kimyon, karabiber ve tuz gibi baharatlarla zenginleştiriliyor.

Pirohu: Mantı sevenlerin mutlaka tadına bakması gereken Pirohu mantıdan farklı olarak içine; nor (lor) peyniri ya da tulum peyniri, tereyağı ve ceviz koyulan Pirohu yemeğinin geçmişi Osmanlı mutfağına dek uzanıyor.

Kolakas: Patatese benzeyen Kolakas (Gölevez) bitkisi Kıbrıs’ta bol miktarda yetiştiriliyor. Tavuk ya da kuzu etinin Kolakas bitkisiyle harmanlanıp pişirildiği bu yemek, kış aylarında en çok tüketilen yemeklerin başında geliyor.