Sivas Uçak Bileti

Sivas Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Sal
10ºC
24ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Çar
10ºC
24ºC
Güneşli
Per
13ºC
22ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Sivas Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Sivas uçakla Ankara'dan 1 saat 10 Dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 20 dakika sürer.
Sivas'a gitmek için en uygun zaman ilkbahar aylarıdır.
Sivas en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Sivas uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Sivas Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Sivas'ta Gezilecek Yerler
Sivas'ta Ne Yenir?

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Sivas gezilecek yerler listesi yapmada önce uygun fiyatlı Sivas uçak bileti alan yolcuları Sivas Nuri Demirağ Havalimanı karşılar. Şehir Merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunur. Sivas Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım çeşitli yollarla hem ekonomik hem de rahat bir şekilde sağlanır.

Yolcular valiz yükleri, kişi sayısı ve isteklerine göre Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayabilir. Yolcular, belediye otobüsleri, Havaş, taksi ve araç kiralama seçeneğini kullanabilir.

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için en sık tercih edilen yöntemlerden biri belediye otobüsleridir. Ekonomik ve rahat olmasıyla öne çıkar. Yolcular Sivas şehir merkezine ulaşım için uçuş saatlerine saatlerine göre ayarlanmış belediye otobüslerini kullanabilir. Belediye otobüsleri tüm yolcuların uçaktan inmesi ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından şehir merkezine doğru hareket eder.  

Sivas şehir merkezine otobüs ile ulaşım için gelen yolcu kapısının önünden binmek gerekir. Havalimanından şehir merkezine yaklaşık 45 dakikada ulaşım sağlanır. Bu süre trafik yoğunluğuna göre değişebilir. Otogara kadar giden Sivas belediye otobüsü güzergahı ise şöyledir: Sivas Havalimanı, İstasyon Caddesi, Hükümet Meydanı, Atatürk Caddesi, Kepçeli Caddesi, Yenişehir, Sivas Otogarı.

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ ile Ulaşım


Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım genelde HAVAŞ servisleri ile yapılır. Konforlu olmasından dolayı sık sık tercih edilir. Sivas uçak bileti alanların en çok tercih ettiği ulaşım yoludur.

Belediye otobüslerini beklememek ve oturarak rahat bir şekilde şehir merkezine gitmek isteyen yolcuların tercihi Havaş gelen yolcu kapısının çıkışında yer alır. Uçuş saatlerine göre düzenlenen Havaş servisleri Sivas şehir merkezine ulaşım sağlarken belirli duraklarda durur. İşte Sivas HAVAŞ güzergahı: 

Sivas Havalimanı, Ankara Sivas Karayolu, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, İnönü Bulvarı, Sivas Otogarı. 

Sivas Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için HAVAŞ durakları ise şu şekilde: 

Özel Harekat Şube Müdürlüğü​​ - Sabancı Lisesi Durağı - Kümbet Halı Saha - 4 Eylül Stadyumu(Eski stadyum) - Büyük Otel - Meydan - Sivas Otogarı Havaş ile Sivas şehir merkezine ulaşım trafik yoğunluğuna göre değişmekle birlikte yaklaşık 40 dakika sürer.

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Rahat ve hızlı ulaşım için yolcular Sivas Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için taksi tercih edebilir. Özellikle valiz yükü çok olan ve otobüs beklemek istemeyenlerin tercihidir. 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler Sivas Havalimanı kapısında bekler. Yolculuğu süresi ve ücreti varış adresine göre farklılık gösterir. Misafirler Sivas şehir merkezinde istediği noktaya taksi ile hızlıca gidebilir.

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


İş için gelen ya da seyahati ailesi ile planlayanlar Sivas Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için araç kiralama yöntemini tercih eder. Sivas seyahatini konforlu geçirmek isteyenler Sivas Havalimanı içerisinde yer alan rent a car şirketlerinden hızlıca isteklerine uygun aracı kiralayabilir.

Bunun yanında havalimanında vakit kaybetmek istemeyen yolcular gelmeden önce online rezervasyon yaptırabilir. Ziyaretçiler isterse Sivas’tan ayrılana kadar isterse şehir merkezine ulaştıktan sonra aracı teslim edebilir.

Sivas’ta Gezilecek Yerler


Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı Sivas’ta gezilecek yerler saymakla bitmez. Doğa güzellikleri, tarihi eserleri, coğrafi zenginliği ziyaretçilerini büyüler. İşte Sivas’ta gezilecek yerler:

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası: UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan yapı Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından 1228-1229 yıllarında inşa edilmiştir. İslam mimarisinin başyapıtı sayılan iki kubbeli türbeye sahip bir cami ve ona bitişik bir hastaneden oluşur. Anadolu geleneksel taş işçiliği örnekleriyle doludur. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne ilk giren mimari yapısıdır. 

Gökpınar Gölü: Doğa güzelliği ile büyüleyen Gökpınar Gölü, Suyu tatlı, berrak ve temizdir. Sivas’ta gezilecek yerler arasından mutlaka yer alır. 

Çifte Minareli Medrese: Sivas’ın simgelerinde olan Çifte Minareli Medrese 1271 yıllarından inşa edilmiştir. Büyüleyici taç kapının hemen üzerinde üç yönden akan yazıttan medresenin, İlhanlı Veziri Sahip Şemseddin Mehmet Cüveyni tarafından yapıldığı yazılıdır. Anadolu'nun en yüksek taç kapısına sahip görkemli ön cephesidir. 

Sızır Şelalesi: Doğa yürüyüşü yapmak ve Sivas’ta gezilecek yerler arasında manzaranın keyfini çıkarmak isteyenlerin tercihidir. SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınan şelale, Gemerek ilçesinde yer alır. 

Gök Medrese: 1271 yılında yapılan Gök Medrese, Türk mimarisinin ve süsleme sanatının eşsiz eserlerinden biridir. 

Sivas Ulu Camii: Anadolu’nun en eski camilerinden biridir. Kubbe yapısının henüz gelişmediği bir dönemde inşa edilmiştir. İç ve dış avlusuyla dikkat çeker. 

Şuğul Vadisi: Sivas’ın önemli doğal güzellikleri arasında yer alır. Vadide yürüyüş yolu bulunur. Bölgede ziyaretçileri bekleyen kafe ve restoran bulunur. 

Şifaiye Medresesi: Görkemli yapısıyla ziyaretçilerin dikkatini çeken Şifaiye Medresesi, Selçuklu Dönemi'nde hastaların tedavi edildiği ve aynı zamanda tıp eğitiminin verdiği yapıdır. Anadolu'nun en büyük şifahanesidir. Sivas uçak bileti alarak plan yapan ziyaretçilerin en merak ettiği yapılar arasında yer alır. 

Aşık Veysel Müzesi: Sivrialan Köyü'nde bulunan Halk Ozanı şık Veysel Şatıroğlu'nun evi 1982 yılında müze olarak ziyarete açıldı. Müzede Aşık Veysel’e ait eserler, kıyafetler fotoğraflar bulunur. 

Eğri Köprü: Bağdat Yolu üzerinde bulunan Eğri Köprü, Selçuklu mimarisini yansıtır. Köprü 173 metre uzunluğundadır. 

Kurşunlu Hamam: Bina demir bağlantılara kurşun dökülerek inşa edildiği için Kurşunlu Hamam adını almıştır. 1576 yılında Behram Paşa tarafından kesme taştan çifte hamam olarak yaptırıldığı bilinir. 

Sivas Arkeoloji Müzesi: Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesidir. Müzede, bölgede 9 milyon yıl önce yaşamış çeşitli memeli hayvanlara ait fosil kalıntıları dikkat çeker. Kalkolitik Çağ'a, Eski Tunç Çağı'na ve Hititler Dönemi’ne ait birçok eser müzede sergilenir. 

Sivas Kalesi: Sivas simgelerinden sayılan kalenin MÖ 2 bin başlarında inşa edildiği tahmin edilir. Şehir çok sayıda istilaya maruz kalmasından dolayı geçmişte çok kez tamir edilip kullanılmıştır. Selçuklu Sultanı Alaattin Keykubat, yaklaşan Moğol tehlikesine karşı Sivas surlarını onarmıştır. 

Divriği Kalesi: Geçmişin izlerini taşıyan Divriği Kalesi Çaltı Çayı'na bakan yamaçta kayalık arazinin üzerinde yer alır. Kalenin günümüze ulaşabilen hali Mengücekoğulları Dönemi'ne aittir. Bölgede kalenin yapımı ile ilgili iki satırlık yazıt kapı üzerinde yer alır. 

Tödürge Gölü: Sivas’ta gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alan Tödürge Gölü, kayıkla gezilerin yapıldığı ve çevresinde çeşitli tesislerin bulunduğu bir alandır. Gölde dalış sporu yapma imkanı bulunur.

Sivas’ta Ne Yenir?

Sivas tarihi eserleri ve doğa güzelliklerinin yanı sıra lezzetli yemekleriyle de öne çıkar. İşte ziyaretçilerin hafızalarına kazınacak Sivas yemekleri: 

  • Sivas Kebabı: Doğu mutfağını olmazsa olmazı et yemekleridir. Sivas kebabı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği lezzet arasında yer alır. 
  • Madımak Aşı: Şifa dolu yemeklerin başında gelen Madımak aşı çiğ ya da pişirilmiş madımak otu ile hazırlanır. Yöresel yemeklerin başında gelir. 
  • Çılbır: Kaynayan suya yumurta kırıp üzerine de yoğurt, tereyağı ve kırmızı biber eklenerek hazırlanır. Sivas sofralarının vazgeçilmezidir. 
  • Kazan Simiti: Türkiye’nin her bölgesinin meşhur lezzeti simit Sivas’ta Kazan Simiti ile meşhurdur. Odun ateşinde pişirilen bu simitler, sabah kahvaltılarının başrolünde yer alır. 
  • Divriği Pilavı: Kuşbaşı et, nohut, kuru üzüm, karabiber ve yenibahar ile hazırlanan Divriği Pilavi Sivas yemekleri arasında ilk sırada yer alır. Uygun fiyatlı Sivas uçak bileti alarak şehri ziyarete gelen herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzettir. 
  • Peskütan Çorbası: Yoğurt çorbası sevenlerin tadına doyamadığı lezzettir. Yoğurdun özel bir biçimde pişirilmesi ile hazırlanır.
  • Katmer: Sivas yemekleri üstüne tatlı yemek isteyenleri bekleyen yöresel lezzete katmer denir. Taş fırında odun ateşinde pişen hamur işidir.