Güvenli Destinasyonlar: Kadınlar İçin Yalnız Seyahat Rehberi

Kadınlar için yalnız seyahat etmek güçlendirici, özgürleştirici ve bağımsızlık hissi yaratabilir. Ancak başlangıçta engeller de yok değil! Kadınların tek başına yeni yerleri keşfederken düşünmesi gereken en önemli husus güvenlik olduğundan, yola çıkmadan önce seyahatinizi iyi planlamak isteyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yalnız seyahatin size getirebileceği deneyimlere ‘evet’ demek.

5 Şubat 2024 7dk okuma

Bir kadın olarak yalnız seyahat etmek tartışmaya açık bir fikir olabilir. Tek başınıza seyahatlerinizi planlamaya başladığınızda arkadaşlarınız ve aileniz bunu yapmamanız gerektiğini söyleyebilir, sizlere çeşitli nedenler sunabilir. Ancak onların atladıkları bir şey var! Yalnız seyahat etmek bizi sonsuza kadar değiştirme gücüne sahiptir!

Öte yandan araştırmalar da kadınların yalnız seyahat etmelerinin her zamankinden daha popüler olduğunu gösteriyor. Örneğin Amerikalı kadınların yüzde 70'inden fazlası yalnız seyahat ettiklerini söylüyor ve Google'da "yalnız kadın seyahati" aramaları, Covid-19 dönemi öncesinde 2019 yılında yüzde 230 artmıştı. Ayrıca seyahat şirketleri de yalnız seyahat edenlerin yüzde 80'inin kadın olduğunu ve kadın olarak yalnız seyahat etmeyle ilgili Pinterest panolarının sayısının son yıllarda üç kattan fazla arttığını bildiriyor. 

guvenli-destinasyonlar.webp

Peki tek başına seyahat etmenin bu kadar çok kadının ilgisini çeken yanı nedir? Eminim bu yazımızı okuyorsanız kendinize ait bazı yanıtlarınız olacaktır. Ancak 2021 gezgin anketine göre insanların yalnız seyahat etmek istemelerinin üç ana nedeni bulunuyor. Bu kişiler başkalarının onlarla seyahat etmesini beklemek istemezler. İstediklerini, istedikleri zaman yapabilmeyi severler. Yalnız seyahat etmek özgürlük ve bağımsızlık hissi verir. 

Her kadının hayatında en az bir kez yalnız seyahat etmeyi deneyimlemesi gerektiğine inanıyoruz ve ilk yalnız seyahatinizde size yardımcı olacağını düşündüğümüz bazı ipuçlarımızı ve nerelere seyahat edebileceğinizi sizinle paylaşıyoruz.  

Tek Başına Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Yalnız bir gezgin olarak yeni yerler keşfetmek, başka türlü deneyimlemenize imkan sağlamayacak şekilde size yeni ufuklar açacaktır. Ancak tek başına keşif yapan bir kadınsanız öncelikle güvenlik hakkında konuşmalıyız. İşte tek başına seyahat etmeyi planlayan kadın gezginlerimiz için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar…

Genel Güvenlik


Belgelerinizi güvende tutun: Pasaport, sigorta, uçuş bilgileri, kaybetmek istemediğiniz tüm önemli belgeler. Bunları güvenli bir klasörde güvende tutmak, çantanızdan düşme riskini azaltmaya yardımcı olur.

Önemli belgeleri e-postayla gönderin/fotokopisini çekin: Önemli belgelerinizi güvende tutmakla aynı düşünceyi sürdürerek, kendinize ve sevdiğiniz kişiye kopyasını e-postayla göndermek her zaman en iyisidir.

Teknolojik aletlerinizi tam şarjlı tutun: Şarjı az olan bir telefon, yalnız seyahat ederken pek kullanışlı değildir. Bu yüzde kaliteli bir güç bankası yanınızda bulundurun. 

kadin-kadina-seyahat.webp

Yeni İnsanlarla Tanışırken Güvende Kalmak


Benzer düşüncelere sahip gezginlerle tanışmak, yalnız kadınların seyahat deneyiminin bir parçasıdır. Ancak dikkatli olunması gerekir.

  • Sezginizi takip edin: Bir durum size doğru gelmiyorsa, mümkün olduğunda oradan ayrılın. Birisinin tuhaf davrandığını hissettiğiniz anda içgüdülerinizi dinleyin ve oradan uzaklaşın. 
  • Yalnız olduğunuzu söylemeyin: Yalnız bir kadın gezgin olarak güvende kalmanın bir başka yolu da, yeni biriyle ilk tanıştığınızda yalnız olduğunuzu söylememektir. Etrafta yardım edecek kimsenin olmadığını bildikleri için bu sizi anında hedef haline getirebilir. Bunun yerine her zaman birinin veya bir arkadaşınızın katılmasını beklediğinizi belirtin.
  • Hayır derken kibar ama kararlı olun: Hayır demek kaba olmak zorunda değildir. Sınırları belirlemek yalnız seyahat eden kadınlar için oldukça önemlidir. 


Toplu Taşımada Güvende Kalmak
 

  • Bagajınızı başıboş bırakmayın: Varış noktasının dahili telefonundan bu çağrıyı birkaç kez duyacaksınız, ancak bagajı bir saniye bile olsa gözetimsiz bırakmak sizi hırsızların hedefi haline getirebilir. Her ne kadar sinir bozucu görünse de çantalarınızı daima yanınıza alın.
  • Bagajı kilitleyin: Yalnız seyahat ederken çantanız ve/veya sırt çantanız için küçük bir asma kilide yatırım yapmak her zaman iyi bir fikirdir. Çünkü bu, değerli eşyalarınıza sizden başka kimsenin erişemeyeceği konusunda ihtiyacınız olan güvenceyi sağlayabilir.
  • Boş vagonlardan/platformlardan kaçının: Tek başına kadın olmak sizi zaten hedef haline getirebilir. Bu nedenle güvenliğinizi artırmak için diğer insan gruplarının yanında ve/veya istasyondaki denetleyici personelin yakınında bekleyin.


Kadınlar İçin Güvenilir 10 Rota

Portekiz


Yalnız seyahat derecesi: Kolay.

Portekiz kadınlar için en iyi yalnız tatil yerleri konusunda 10/10’luk bir destinasyondur. Yerel halk dost canlısıdır. Diğer gezginlerle tanışmak çok kolaydır. Lizbon, Porto ve Algarve yalnız başınıza yapacağınız Porto ziyaretinde görmeniz gereken destinasyonlardandır. Bilet Dükkanı kampanyalarından yararlanarak Portekiz uçak bileti alabilir, avantajlı bir şekilde uçabilirsiniz. 

portekiz-ucak-bileti.webp

İrlanda


Yalnız seyahat puanı: Kolay

İrlanda yalnız seyahat için harikadır çünkü güvenli bir ülkedir. Aynı zamanda burada yaşayan yerel halk dost canlısıdır.  son derece güzeldir ve İngilizce konuşanlar için herhangi bir dil engeli yoktur. Dublin ise Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Diğer gezginlerle tanışmak kolaydır. İrlanda uçak bileti almak için Bilet Dükkanı web sitesini ya da mobil uygulamasını ziyaret edebilir, birbirinden avantajlı kampanyalardan yararlanarak bütçe dostu fiyatlarla uçabilirsiniz. 

irlanda-ucak-bileti.webp

Barselona


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Barselona her şeye sahip bir şehirdir. Harika yemekler, ikonik mimari, canlı gece hayatı, şehir plajı ve yürüyüş ile kolay erişim… Yalnız kadın gezginler burada günlerce meşgul kalabilir, aynı zamanda yavaş hareket de edebilir. Ve güneş ışığını içinize çekmenin, sevimli arka sokaklarda tapas yerken kitap okumanın tadını çıkarabilirsiniz. İnsanlarla tanışmak kolaydır ancak şiddet içeren suçların çok az olmasına rağme yankesicilik çok yaygındır. Barselona uçak bileti alarak bu eşsiz gezinin tadını avantajlı fiyatlara çıkarabilirsiniz. 

barselona-ucak-bileti.webp

Hırvatistan


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Yalnız kadın seyahati için harika bir destinasyon olarak kabul edilebilir. Eğer plajları ve adadan adaya gezmeyi seviyorsanız burası sizin için adeta cennet olacak. Dubrovnik, Split, Zadar ve Zagreb Hırvatistan’da görmeniz gerekn yerler arasında bulunur. Güvenlik için puanımız 10/10. Konaklama yerlerinde ve barlarda diğer gezginlerle tanışmanız da çok kolaydır. En uygun Hırvatistan uçak bileti için Bilet Dükkanı kampanyalarını takip edebilirsiniz.

hirvatistan-ucak-bileti.webp

Almanya, Berlin


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Avrupa'nın en havalı başkentlerinden biridir. Başka hiçbir yere benzemiyor. Günümüzde ilginç ve alternatif olan her şeyle tanınıyor. Ancak her büyük şehirde olduğu gibi, yankesicilik gibi suçlar burada da var. Yalnızca turist gibi göründüğünüz için hedef alınabilirsiniz. Bir sokak sanatı izlerken, bir barda içeceğinizi yudumlarken diğer gezginlerle tanışmanız çok kolay olacaktır. Her ne kadar burada Berlin'i listelemiş olsak da, Almanya'nın tamamı kadınların yalnız başına seyahat edebileceği güvenli yerler arasında bulunur. Avantajlı Berlin uçak bileti için Bilet Dükkanı'nı tercih edebilirsiniz. 

berlin-ucak-bileti.webp

Tayland


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Tayland muhtemelen kadınların tek başına gidebileceği dünyadaki en iyi yer! Güvenli, dost canlısı ve uygun fiyatlı bir destinasyon. Özellikle diğer gezginlerle tanışmak ve gece hayatının tadını çıkarmak istiyorsanız burası tam size göre. Güvenlik 9/10’dur. Chiang Mai, Bangkok ve Tayland adaları görmeniz gereken yerler arasında bulunur. Tayland uçak bileti alarak inanılmaz bize tatilin tadını çıkarabilirsiniz. 

tayland-ucak-bileti.webp

Güney Kore


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Güney Kore her türlü seyahat için harika bir ülkedir. Gerçekten aşık olacağınız yer ise başkent Seul! Sayısız müze, yiyecek pazarı, alışveriş caddesi, gece kulübü ve tapınak var, üstelik yürüyüş yapmak için şehirden kaçmak da çok kolay! Güney Kore’de seveceğiniz başka yerler de elbette var. Yalnız seyahat etmek biraz zor olsa da Jeju Adası görülmeye değer. Jeonju, Busan ve Gyeongju da Güney Kore’ye bir kez daha seyahat etmenizi umduracak noktalardandır. Ülkenin her noktasındaki CCTV kameraları ile güvenlik oldukça üst düzeydedir. Masanızda cüzdanınızı bıraksanız dahi bir şey olmayacağına emin olabilirsiniz. 

Tüm bu güzelliklere Bilet Dükkanı'ndan Güney Kore uçak bileti alarak ulaşabilirsiniz. 

guneykore-ucak-bileti.webp

Vietnam


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Bu blog yazısında diğer ülkeler hakkında övgüler yağdırdık. Ancak hepsini unutun! Vietnam kalbinizde bambaşka bir yer kazanacak. Plajlardan dağlara, büyüleyici şehirlerden cennet gibi küçük kasabalara kadar çok çeşitli destinasyonlarla güvenli, ucuz ve güzel bir ülkedir. Ve yemek… Eğer tek seyahatinizde iyi bir rota arıyorsanız İstanbul Vietnam uçak bileti alarak Saygon ya da Hanoi'ye giden ilk uçağa atlayın!

vietnam-ucak-bileti.webp

Filipinler


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Filipinler’deki plajlar bu dünyanın dışından gibi gözüküyor ve şimdiye kadar karşılaşacağınız en dost canlısı insanlar burada yaşıyor. Özellikle Palawan'da ve Siargao'da sırt çantasıyla yapabileceğiniz harika bir seyahat ortamı var. Diğer gezginlerle tanışmanın çok kolay olduğu ülkede güvenlik için 8/10 puan verebiliriz. 

filipinler-ucak-bileti.webp

Cape Town, Güney Afrika 


Yalnız seyahat puanı: Kolay

Beklenmedik bir şekilde bu Güney Afrika şehri listede en zevk alarak gezeceğiniz yerlerden biri olacaktır. Hava karardıktan sonra taksiye bindiğiniz, ziyaret etmeden önce yeni yerleri araştırdığınız, güvenli bir çanta taktığınız ve değerli eşyalarınızı, nakit paranızı göstermediğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Başkaları ile tanışmak çok kolaydır. 

5 Şubat 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar