Ankara - Şanlıurfa Uçuş Bilgileri

560,45 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
613 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 15 Dakika Uçuş Süresi

Şanlıurfa Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 19ºC
Maks: 30ºC
Güneşli
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 21ºC
Maks: 31ºC
Güneşli
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 20ºC
Maks: 33ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 19ºC
Maks: 32ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
30 Nisan 2024 Salı
Min: 18ºC
Maks: 26ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz Ankara - Şanlıurfa Uçak Biletleri

AnadoluJet
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Şanlıurfa
Şanlıurfa GAP Havalimanı
TL560
Pegasus
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Şanlıurfa
Şanlıurfa GAP Havalimanı
TL1.234
Sıkça Sorulan Sorular
Ankara Şanlıurfa arası hava yolu ile 1 saat 15 dakika sürmektedir.
Ankara Şanlıurfa karşılıklı uçuşlarınızı Ankara Esenboğa Havalimanı ve Şanlıurfa GAP Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara Şanlıurfa en ucuz uçak bileti 560,45 TL’den başlamaktadır.
Ankara Şanlıurfa arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şanlıurfa Gezilecek Yerler
Şanlıurfa Yemekleri

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Şanlıurfa, Peygamberler Diyarı olarak da bilinmektedir. Şanlıurfa, Dünya’nın bilinen en eski tarihi yapısına sahip olması, pek çok ova, nehir ve göl gibi doğal güzellikleri barındırması ve leziz bir yöresel mutfağa sahip olması nedeniyle mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Ankara’dan yola çıkıp her yönüyle kendine hayran bırakan Şanlıurfa’ya gitmek istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara Ankara – Şanlıurfa uçak bileti alabilirsiniz. Şanlıurfa’yı eksiksiz bir şekilde deneyimlemek için Şanlıurfa hakkında hazırladığımız rehber yazımızdan yararlanarak bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Ankara’nın Çubuk ilçesinde, şehir merkezine 28 km uzaklıkta bulunan Esenboğa Havalimanı, Türkiye’nin en büyük havalimanları arasındadır. Şehir merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na nasıl gidilir diye merak ediyorsanız pek çok seçeneğiniz olduğunu söyleyebiliriz.

Şehir Merkezinden Esenboğa Havalimanı’na Havaş Otobüsleri ile Ulaşım


Havaş otobüsleri Aşti Otogarı’nda terminalin giriş katından uçak kalkış saatlerine uyumlu olacak şekilde Esenboğa Havalimanı’na doğru hareket etmektedir. Havaş otobüsleri yol üzerinde İstasyon Caddesi, YHT Garı v Pursaklar’dan yolcu alarak havalimanına gitmektedir. Ankara Şanlıurfa uçak bileti olan yolcular genelde Havaş otobüsleri ile seyahat eder. 

Şehir Merkezinden Esenboğa Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Ankara’da bulunduğunuz yerden 7/24 hizmet veren taksilerle rahat ve hızlı bir şekilde Esenboğa Havalimanı’na direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Şanlıurfa şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Şanlıurfa Gap Havalimanı 2007 yılından beri hizmet vermektedir. Şanlıurfa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için pek fazla ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş Otobüsleri ile Ulaşım


Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan inen uçak seferlerine uyumlu olacak şekilde hareket eden Havaş otobüsleri şehir merkezine ulaşım hizmeti sağlamaktadır. Havalimanından kalkan otobüsler Karaköprü Eski VIP Düğün Salonu, Alibaba Parkı, Haliliye Belediyesi, DSİ ve Nevali Hotel yanında yolcu indirmektedir. Ankara Şanlıurfa uçak bileti olan yolcular genelde rahat olmasından dolayı Havaş servislerini kullanır. 

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere 7/24 hizmet veren taksilerle hızlı ve rahat bir şekilde direkt ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şanlıurfa Gezilecek Yerler


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve Peygamberler Diyarı olarak da anılan Şanlıurfa dini açıdan, tarihi yerler bakımından ve doğal güzellikleri bakımından pek çok önemli yeri içinde barındırmaktadır. Şanlıurfa’da gezilecek yerleri sizler için listeledik.

Göbeklitepe: Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe günümüzden 12.000 yıl kadar öncesine ait bir inanç merkezidir. Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Göbeklitepe’de şimdiye dek ortaya çıkarılan pek çok sütun ve sütunlardaki hayvan figürü kabartmalar dikkat çekmekte. 2005 yılında 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Göbeklitepe’de çalışmalar hala devam etmektedir. Ankara Şanlıurfa uçak bileti olanlar muhakkak bu eşsiz yeri deneyimlemelidir. 

Balıklı Göl: Efsanelere konu olan Balıklı Göl 150 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğindedir. Şanlıurfa’nın en önemli simgelerinden birisi olan Balıklı Göl ve gölün içindeki balıklar buradaki halk tarafından kutsal kabul edilmektedir. 

Rizvaniye Camii: Balıklı Göl’ün kuzeyinde yer alan Rizvaniye Camii, 1736 yılında Rakka Valisi Rıdvan Ahmet Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Caminin en ilginç kısmı ise giriş kapısıdır. Ahşap kapı hiç çivi kullanmadan geçme ve kakma yöntemiyle yapılmıştır; kapının üzerinde bitki ve geometri desenleri yer almaktadır. 

Şanlıurfa Kalesi: Şehrin simgelerinden biri olan Şanlıurfa Kalesi’nin 12.000 yıl öncesine ait bir Neolitik alan üzerine kurulduğu düşünülmektedir. 

Halfeti: Şanlıurfa şehir merkezine 112 km uzaklıkta yer alan Halfeti, M.Ö 855 yılında Asur Kralı 3. Salmanassar tarafından ilk olarak “Şitamrat” şeklinde adlandırılmıştır. Sonrasında Yunanlılar “Urima”, Süryaniler “Hesna d’Romaye” ve Osmanlılar ise “Urumgala” ve “Rumkale” demişlerdir. Büyük bir kısmı Birecik Baraj Gölü suları altında kalan Halfeti’ye tekne ile ulaşım sağlanmaktadır.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi: 1965 yılından beri hizmet veren Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Göbeklitepe’ye ait eserler, Kalkolitik, Helenistik, Roma ve Bizans Dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Müze içerisinde 14 adet sergi salonu ve 33 adet canlandırma alanı bulunmaktadır.

Harran Ören Yeri: Hz. İbrahim’in yaşadığı söylenen Harran’da M.Ö 7000 yılında yapıldığı düşünülen Harran Kalesi’ni ve geçmişi M.Ö 5000 yılına kadar uzanan, koni biçiminde kubbeleri olan Harran Evleri’ni görebilirsiniz.

Şanlıurfa Yemekleri


Şanlıurfa’ya kadar gelip buranın yöresel lezzetlerini tatmadan dönmeniz sizin için büyük bir eksiklik olacaktır. Çok çeşitli ve birbirinden leziz Şanlıurfa yemeklerini sizler için listeledik.

Üzlemeli Pilav: Kuş üzümü, kuşbaşı et ve nohut ile yapılan pilavı eşsiz kılan 2 unsur vardır: et suyu ile pişmesi ve içine pekmez konması. Şanlıurfa’ya ait olan bu pilav lezzetli olduğu kadar besleyicidir de.

Ağzı Açık: En sevilen hamur işi lezzetlerinden biri olan Ağzı Açık, elle açılan hamurun ortasına baharatla karıştırılmış kıyma konduktan sonra hamurun yalnızca kenarlarının katlanmasıyla yapılmaktadır. Ortası açık kaldığı için de ağzı açık denmektedir. 

Söğülme: Şanlıurfa’ya has lezzetlerden bir diğeri ise söğülme. Közlenen patlıcanlar ince ince kıyıldıktan sonra üzerine kavrulmuş kıyma eklenerek elde edilmektedir. Genellikle akşam yemeklerinin yanında meze olarak tüketilir. Ankara Şanlıurfa uçak bileti olan yolcular mutlaka bu lezzeti denemelidir. 

Yahudi Köftesi: Görünüş olarak Adana’nın fellah köftesine benzetilse de içindeki baharatlar nedeniyle daha özgün bir tada sahip olan Yahudi köftesinin Arap mutfağından bizlere geçtiği bilinmektedir. 

Aya Köftesi: Öğle yemeklerinde ve atıştırmalık olarak tüketilen aya köftesini özel yapan şey dövülmüş kara et ile hazırlanmış olmasıdır. Et, Urfa isotu ve ev yapımı salça ile birleşince ortaya benzersiz bir tat çıkıyor. 

Urfa Kebabı: Yörenin kendine has bir kebap türü olan Urfa kebabı sıra gecelerinin baş tacıdır. Patlıcanların kıymalı harç ile şişe geçirilmesiyle hazırlanan Urfa kebabı kıymanın içine konan baharatlarla eşsiz hale gelmektedir. 

Sini Taraklık: Şanlıurfa’nın en meşhur ve en beğenilen yemeklerinden biri olan Sini Taraklık, büyük bir tepsiye etin pirzola kısmı, domates ve biber konarak pişirilmektedir. Ankara Şanlıurfa uçak bileti olan yolcular bu lezzeti denemeden gitmemelidir. 

Kulak Çorbası: Şanlıurfa’da sıklıkla tüketilen kulak çorbası içinde et, nohut ve mantı bulunan, ana yemek kadar doyurucu bir çorbadır. 

Şıllık Tatlısı: Şıllık tatlısı Şanlıurfa yöresine özgü tatlardandır. Un ve süt ile hazırlanan hamur, tavada ince ince olacak şekilde pişirildikten sonra tereyağı ve pekmez ile hazırlanan şerbet dökülerek tatlandırılmaktadır. Şıllık tatlısı genellikle üzerine fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir.