Şanlıurfa Uçak Bileti

Şanlıurfa Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Sal
23ºC
32ºC
Güneşli
Çar
21ºC
33ºC
Güneşli
Per
21ºC
33ºC
Güneşli

Şanlıurfa Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Şanlıurfa uçakla Ankara'dan 1 saat 15 dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 45 dakika sürer.
Şanlıurfa'ya gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Şanlıurfa en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Şanlıurfa uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şanlıurfa’ya Hangi Ayda Gidilir?
Şanlıurfa’da Gezilecek Tarihi Yerler
Şanlıurfa’da Gezilecek Doğal Yerler
Şanlıurfa Yemekleri
Şanlıurfa'nın Tarihi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


2007 yılından beri sivil havacılık hizmeti veren Şanlıurfa GAP Havalimanı (GNY) yalnızca iç hat seferleri değil, Hac için Suudi Arabistan’a da direkt uçuş seferleri düzenlemektedir. İstanbul Havalimanı (IST), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW), Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB) ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan (ADB) Şanlıurfa’ya düzenli olarak direkt uçuş seferleri düzenleniyor. 

Eğer bu şehirler dışında yaşıyorsanız ve Şanlıurfa uçak bileti satın aldıysanız İstanbul, Ankara ve İzmir’deki havalimanlarında aktarma yaparak Şanlıurfa’ya geleceksiniz demektir. Havalimanından şehir merkezine nasıl ulaşabileceğinizi aşağıda sıraladık:

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş Otobüsleri ile Ulaşım


Şanlıurfa GAP Havalimanı’nın iç hat giden ve gelen uçuşlarına göre Havaş otobüslerinin sefer saatleri düzenlenmekte olup otobüsler sırayla Karaköprü Eski VIP Düğün Salonu Yanı Belediye Otobüs Durağı, Alibaba Parkı, Karaköprü GO Petrol, Otogar Kavşağı, DSI durağı ve Abide Novada önünde yolcularını indirmektedir. 2023 yılı itibariyle ücretler 49 Türk Lirası olup yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Şanlıurfa uçak bileti satın alıp şehre inen yolcuların pek çoğu, şehir merkezine gitmek için havalimanında her gün 24 saat hizmet veren taksileri tercih etmektedir. Şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan merkeze taksiyle gitmek, diğer seçeneklerden daha pahalıya mal olacaktır. Ancak kalabalık bir grupla Şanlıurfa’ya geldiyseniz parayı bölüşebilirsiniz.

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Transfer ile Ulaşım


Bilet Dükkanı üzerinden transfer işlemi yaparak Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan dilediğiniz yere araçla gidebilirsiniz, eğer bu yöntemi tercih edecekseniz rezervasyonunuzu önceden yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Şanlıurfa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralayarak Ulaşım


Havalimanında hizmet veren araç kiralama firmalarıyla anlaşarak araba kiralayabilir ya da rezervasyonunuzu zengin araç filosuna sahip firmaları karşılaştırarak görebilmek için Bilet Dükkanı’ndan yapabilirsiniz. Araç kiralayarak, gezinizin kalan kısmında ulaşım sorununu da baştan çözmüş olursunuz.

Şanlıurfa’ya Hangi Ayda Gidilir?


Özellikle Göbeklitepe’yi görmek ve şehrin muhteşem lezzetlerinin tadına bakmak için yılın herhangi bir zamanında Şanlıurfa’yı günübirlik ziyaret edenlerin sayısı az değildir. Ayrıca Şanlıurfa’nın doğal ve tarihi zenginliğini görmek dışında, Nemrut Dağı’na çıkmak için de Şanlıurfa GAP Havalimanı’na iniş yapan çok sayıda tatil sever mevcuttur. Eğer Nemrut Dağı’na çıkma gibi bir planınız varsa Nisan – Mayıs aylarında Şanlıurfa uçak bileti satın almanızı öneriyoruz. 

Yazın oldukça sıcak ve kurak günlerin yaşandığı Şanlıurfa’yı eğer turistik amaçla ziyaret edecekseniz de yine Mart’tan Haziran’a kadar olan zaman diliminde şehri gezmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca sonbaharın başlarında da Nemrut Dağı’na çıkabilir, şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini gezebilirsiniz.

Şanlıurfa’da Gezilecek Tarihi Yerler


Türkiye’nin en sevilen şehirlerinden Şanlıurfa’nın gezmeniz gereken tarihi yerlerini sizler için listeledik:

Göbeklitepe


Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu tahmin edilen Göbeklitepe şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta yer almakta olup, Haliliye ilçesine bağlıdır. Çanak çömleğin henüz başlamadığı Neolitik Çağdan itibaren insan yaşamının olduğu Göbeklitepe’de aynı zamanda dünyanın ilk ibadethanesi yer alıyor. Göbeklitepe üzerinde sıcak hava balonu turları da düzenlenmeye başlanmıştır. Göbeklitepe’de 94 yılından beri arkeolojik çalışmalar devam eder.

Şanlıurfa Kalesi


Göbeklitepe’den sonra Şanlıurfa’daki en eski kalıntılara ev sahipliği yapan Şanlıurfa Kalesi’nin duvarları ise M.S. 800lü yıllarda örülmüştür. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan bu açık hava müzesini diğer günler saat 08.30’dan 17.00’a kadar ziyaret edebilirsiniz. 

Kalenin arkasındaki mahalleye 40 mağara denmekte olup, her evin bir mağarası mevcuttur. 2023 yılı itibariyle Şanlıurfa Kalesi’ne giriş ücretleri 20 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Harran Ören Yeri


Peygamberler Şehri olarak nam salmış Şanlıurfa’da zamanında Hz. İbrahim’in yaşadığına inanılan Harran’da M.Ö. 7000 yılında yapılmış kaleyi ziyaret edebilir, etrafındaki sokaklarda gezinerek evleri inceleyebilirsiniz.

Germuş Kilisesi


Şanlıurfa şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Germuş Kilisesi bugün Haliliye ilçesi sınırlarında bulunuyor. 1800lü yıllarda inşa edildiği düşünülen kilisenin restorasyon çalışmaları Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülür. Bugün turistlerin ziyaretine açıktır. Ayrıca sırlarla dolu Göbeklitepe’ye gidiyorsanız yalnızca 5 kilometre uzağında yer alan Germuş Kilisesini de ziyaret etmek mantıklı olacaktır.

Şanlıurfa’da Gezilecek Doğal Yerler


Tarihi zenginliklerinin yanında, Şanlıurfa’nın bir de doğal güzelliklerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Balıklı Göl: Pek çok efsaneye ev sahipliği yapan Balıklı Göl Şanlıurfa’nın en popüler sembollerinden biridir. Gölün suyu ve gölde yüzen balıkların kutsal olduğuna inanılır. Üç semavi din için de ayrı ayrı anlamlar taşıyan gölün kutsal balıklarını yiyenlerin zehirleneceklerine inanılır.

Harran Ovası: Muhteşem doğa manzarası bir yana, aynı zamanda 5000 yıllık tarihiyle Harran Ovası Şanlıurfa’ya gelen turistlerin muhakkak ziyaret ettiği yerlerden. Girişler ücretsiz olup eğer sonbahar aylarında gelirseniz pamuk hasadına denk gelme ihtimaliniz var.

Tek Tek Dağları Milli Parkı: Pek çok kanyona ve akarsuya ev sahipliği yapan Milli Park sınırları içinde eski çağlardan kalmış kiliseleri de görebilirsiniz.

Şanlıurfa Yemekleri


Ülkemizin hemen hemen her yerinden Güneydoğu Anadolu turu için Şanlıurfa’ya gelen tatil severler bu şehrin yemeklerinin bir başka olduğunu söylüyor. Ayrıca sırf buradaki yemeklerin tadına bakmak için bile günübirlik Şanlıurfa uçak bileti alanların sayısı hiç de az değil, gelin bu lezzetlere birlikte bakalım:

Söğülme: Şanlıurfa’nın en sevilen mezelerinden olan Söğülme; közlenmiş patlıcanın kabuğundan ayıklanıp kıyıldıktan sonra üzerine kıyma ilave edilmesiyle hazırlanır.

Lahmacun: Lahmacun’un vatanı olan Şanlıurfa’da bol soğanlı ve acılı bir lahmacun yemeden memleketinize geri dönmeyin!

Urfa Kebabı: Şanlıurfa’nın dünyaca ünlü kebabı olan Urfa Kebabı’nı şehrin hemen hemen her yerinde yiyebilirsiniz. Patlıcanlar ve koyun – kuzu karışımı kıyma harcı şişlere sıra sıra dizilir. Özel günlerde ikram edilen bu ana yemeği ülkemizin her yerinde yiyebilirsiniz, fakat kebabın anavatanına gelmişken bir de burada denemenizi öneririz.

Üzlemeli Pilav: Et suyunda pişen pilava kuzu eti, nohut ve kuş üzümü eklenir ve pişmeye devam ederken pekmez ilave edilir.

Şıllık Tatlısı: Güneydoğu Anadolu Bölgesine has tatlılardan biri olan Şıllık Tatlısında un ve sütten elde edilen hamur pişirildikten sonra üzerine pekmez şerbetinin dökülmesiyle servis edilir.

Şanlıurfa Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


Cilalı Taş Devrinden beri insan yaşamının hüküm sürdüğü Şanlıurfa’da dünyanın en eski mabedi de yer alır. Güneydoğu Anadolu şehirlerinde yaşayan halkın Kurtuluş Savaşı zamanı göstermiş olduğu gayret ve çabaların karşılığı olarak şehirlerin başına “Gazi, Kahraman, Şanlı” gibi sıfatlar eklenmişti; adı önceden Urfa olan şehrin başına Şanlı getirilerek yeni ismi Şanlıurfa olmuştur. 

Semavi dinler için büyük önem arz eden bu Peygamberler Şehri aynı zamanda kendine özgü mutfağıyla da tatil severlerin gezmeyi en çok sevdiği şehirlerden biridir.

Eski zamanlardan beri Akad, Sümer, Babil, Hitit, Arami, Asur, Makedon, Pers gibi uygarlıklara ve Roma, Bizans gibi imparatorluklara yuva olmuş olan Şanlıurfa’nın doğusunda Mardin, batısında Gaziantep, kuzeyinde Adıyaman ve Diyarbakır bulunur. Şehir güneyden de Suriye ile sınır komşusudur. 

Türkiye’nin en kalabalık sekizinci ili olan Şanlıurfa 2 milyonu aşkın nüfusuyla ülkemizde nüfus artışının en hızlı yaşandığı şehirdir. Şanlıurfa’nın 13 ilçesinin üç tanesi merkez ilçe olarak geçmektedir: Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü. Şehrin diğer ilçeleri Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç ve Viranşehir’dir.