Antalya - İzmir Uçuş Bilgileri
639,99 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
450 KM
Mesafe
|
SunExpress
Popüler Havayolu
|
1 Saat 10 Dakika
Uçuş Süresi
|
İzmir Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Antalya - İzmir Uçak Biletleri
Antalya Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Yıl içerisinde en çok uçuşun gerçekleştiği Akdeniz şehri olan Antalya’nın havayolu bilhassa yaz mevsiminde daha da hareketlenir. Bilhassa araba seyahati ile vakit kaybetmek istemeyen yolcular, uçakla seyahat etmeyi tercih eder. Öte yandan, yurt içinde Antalya’dan en çok İstanbul ve İzmir’e uçuş gerçekleşir. Hal böyleyken de en çok merak edilen, Antalya – İzmir uçak bileti fiyatları olur. Bu konuda en ucuz Antalya – İstanbul uçak bileti fiyatlarına Bilet Dükkanı’ndan ulaşılabileceğini söylemek isteriz.
Bilet Dükkanı olarak Antalya İzmir uçak biletini almış ve uçuşunu gerçekleştirecek olanlar için rehber niteliğinde bu yazıyı hazırladık. Yazımızda; Antalya Havalimanı’na ulaşım yolları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine gidiş alternatifleri ve İzmir şehir rehberi bulunmaktadır.
Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
1998 yılında hizmete açılan ve o günden beri her geçen gün daha da artan bir uçuş trafiğine ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı, Akdeniz Bölgesi’nin en yoğun hava trafiğine sahip şehridir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 18 – 20 kilometre olan Antalya Havalimanı’na ulaşım da bu sayede oldukça kolaydır. Öte yandan Antalya’nın herhangi bir noktasından da Antalya Havalimanı’na ulaşım yolu hem oldukça alternatifli hem hızlı hem de kolay ve konforludur. Antalya Havalimanı’na ulaşmak için yolcu otobüs, dolmuş, taksi veya özel araçlarını kullanabilirler.
Otobüs ile Antalya Havalimanı’na Ulaşım
Antalya şehrinin hemen her noktasından havalimanına ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Havalimanına gitmek için toplu taşımayı tercih eden yolcular ise 600, 600A ya da 800 numaralı otobüsleri tercih edebilirler. Antalya şehrinin merkezi noktalarından geçen bu iki otobüs, hem hızlı hem de bagaj yükü fazla olmayan yolcular için konforlu sayılabilecek bir toplu taşıma alternatifidir.
Antalya Havalimanı’na gitmek için 600 numaralı otobüsü kullanmak için yolcular şu duraklarda beklemelidir:
Otogar Öğretmenevi Tıp Fakültesi Migros Kavşağı Meltem Devlet Hastanesi 100. Yıl Bulvarı Eski Otogar Mevlana Meydan Topçular TEDAŞ Havalimanı.
800 numaralı otobüsü kullanarak Antalya Havalimanı’na ulaşmak isteyen yolcuların beklemesi gereken duraklar ise şu şekildedir:
Burhanettin Onat Caddesi, Doğu Garajı, Cebesoy Caddesi, Şehir Merkezi, Sampi Kavşağı, Durağı (Akra Barut Otel), Dedeman, Şirinyalı Durağı, Laura Alışveriş Merkezi, Shemall, Terracity Alışveriş Merkezi, Murat Paşa Belediyesi, Lara, Antalya Havalimanı.
Otobüs ile Antalya Havalimanı’na ulaşımda son olarak 600A numaralı otobüs güzergah listesi de şu şekilde:
Sarısu, Gürsu, Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı, AKM Migros, 100. Yıl Bulvarı, Eski Otogar, Eski Mezarlık, Fahrettin Altaya Caddesi, Doğu Garajı, Cebesoy Caddesi, Metin Kasapoğlu Caddesi, Barınaklar Bulvarı, Güzeloba, Rauf Denktaş Caddesi, Ermenek, Kardeş Kentler Bulvarı, Antalya Havalimanı.
Dolmuş ile Antalya Havalimanı’na Ulaşım
Antalya’nın birçok noktası, dolmuş güzergahındadır. Dolmuşların havalimanı yakınından geçenleri arasında ise en çok tercih edileni ise Kaleiçi mevkiinden kalkanlarıdır. 20 farklı güzergahla hizmet veren Antalya dolmuşları, gün içerisinde sabah saat 06.00’da başlayıp, akşam 20.00’da bitmektedir.
Taksi ile Antalya Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezine ortalama 18 – 20 kilometre mesafede bulunan Antalya Havalimanı’na ulaşım için en çok tercih edilen seçeneklerden biri de hiç kuşkusuz taksidir. Antalya’nın hemen her köşesinde kolayca bulunabilen taksiler, bilhassa bagaj yükü fazla olan yolcuların seçimidir. Öte yandan, havalimanı şehrin hemen her noktasından kolayca ulaşılabilecek kadar yakın bir noktada bulunduğundan; zannedilenin çok daha altında bir ücret tutmaktadır.
Özel Araç ile Antalya Havalimanı’na Ulaşım
Kısa süreliğine Antalya’dan ayrılanlar kendi özel araçları ile Antalya Havalimanı’na ulaşım sağlar. Ayrıca toplu taşıma kullanmak istemeyen, uçak saati çok geç ya da erken olan yolcular da araç kiralayarak havalimanına gider. Öte yandan, hatırı sayılır bir büyüklüğe sahip olan Antalya Havalimanı’nın otoparkına ya da yakınlarına da bu araçlar bırakılabilir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
“Ege’nin İncisi” ünvanını elinde tutan İzmir’in tek havalimanı olan Adnan Menderes Havalimanı, ismini 1950 ile 1960 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başbakanlık görevini yapan Adnan Menderes’ten alır. Şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Havalimanı, 17 Kasım 1987’de açıldığından beri aralıksız hizmet verir. Yıl içerisinde yalnızca Türkiye’den değil, tüm dünyadan binlerce uçuşun gerçekleştiği İzmir, hava trafiği en yüksek olan şehirlerimizden biridir. Öte yandan, bahsettiğimiz üzere havalimanı şehir merkezine oldukça yakındır ve ulaşım da bir o kadar kolaydır. Ayrıca farklı ulaşım alternatiflerinin olduğunu da belirtelim. Böylece Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapan bir yolcu; HAVAŞ, İZBAN veya otobüs ile şehrin merkezi noktalarına; taksiyle ise şehrin istediği bir noktasına ulaşım sağlayabilir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan HAVAŞ ile Şehir Merkezine Ulaşım
7 gün 24 saat hizmet veren HAVAŞ servisleri ile İzmir şehir merkezine ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Gaziemir’den Alaçatı’ya kadar pek çok farklı lokasyondan geçen HAVAŞ servisleri; Karabağlar, Basmane, Yeşildere, Bostanlı, Efes Oteli, Çankaya, Kahramanlar, Altınyol, Mavişehir, Bayraklı Üstgeçidi ve Karşıyaka’ya gitmektedir. Son olarak HAVAŞ servislerinin saat başı hareket ettiklerini da belirtelim.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İZBAN ile Şehir Merkezine Ulaşım
İzmir’in en gelişmiş ulaşım aracı İZBAN’dır. Aslında bir banliyö sistemi olan İZBAN ile şehrin hemen her noktasına gitmek mümkündür. Bu sebeple İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda inen yolcular, İZBAN’ı sıklıkla tercih etmektedir. 136 kilometrelik bir hat üzerinde hizmet veren İZBAN ile Selçuk ve hatta Aliağa’ya dahi gitmek mümkündür.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım
Öncelikle belirtelim ki İzmir’de herhangi bir toplu taşımaya binmek için ya İzmirim Kart ya da Kart 35 sahibi olmak gerekir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapan yolcular, bagaj yükleri fazla değil ise toplu taşıma tercih edip; otobüs ile kolayca şehrin merkezi noktalarına gidebilirler. Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir şehir merkezine giden üç farklı otobüs bulunur. Bunlar; 200, 202 ve 204 numaralı otobüslerdir. 200 numaralı otobüs Mavişehir’e, 202 numaralı otobüs Cumhuriyet Meydanı’na, 204 numaralı otobüs ise Bornova Metrosu’na gitmektedir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım
İzmir Adnan Menderes Havalimanı şehir merkezine oldukça yakın olduğundan, şehrin merkezi ya da dilediği herhangi bir noktasına ulaşım sağlamak isteyen yolcular taksi kullanarak rahat, hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirler. Havalimanının hemen çıkışında bulunan taksiler, bilhassa bagaj yükü fazla olan yolcuların bir numaralı tercihidir.
İzmir Şehir Rehberi
Tarihi geçmişi milattan önce 3000 yılına kadar uzanan İzmir, yıllar içerisinde sayısız kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şehrin en eski medeniyetlerinden biri Hititler’dir. Öte yandan en parlak dönemini İyonya hakimiyetinde yaşadığı bilinir. Cenevizlilerden Doğu Roma İmparatorluğu’na, Emevilerden Büyük İskender’e, Anadolu Selçuklulardan Osmanlı’ya kadar hemen her büyük ismin gözbebeğidir. Hal böyle olunca da tıpkı bir mozaiğin parçaları gibi her kültürden, etnografik yapıdan ve sosyal yaşamdan kendine katarak bugüne ulaşır.
Bugün İzmir’de gezilecek sayısız yer, tadılacak efsane lezzetler ve pek tabii alışveriş yapılacak pek çok yer bulunur. Bilet Dükkanı olarak sizler için her birini listeledik.
İzmir’de Gezilecek Yerler
Türkiye’de “En Medeni Şehir” olarak adlandırılan İzmir’de kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerler şu şekildedir:
- Efes Antik Kenti
- Efes Müzesi
- Konak Meydan
- İzmir Saat Kulesi
- Tarihi Asansör Binası
- Kadifekale
- Smryna Antik Kenti
- Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
- Hisar Camii
- Kültü Park
- Yassıca Ada
- Konak Camii
- Kuş Cenneti
- Aziz Polikarp Katolik Kilisesi
- Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
- Homeros Vadisi
- İzmir Müzesi
- Karagöl Tabiat Parkı
- Havra Sokak
- Forbes Köşkü
- Ahmet Adnan Saygun Sanat Müzesi
- Cumhuriyet Meydanı
- Kordon
- İzmir Kadın Müzesi
- Kemeraltı Camii
- Kızlarağası Hanı.
İzmir’de Ne Yenir?
Şimdiye kadar ev sahipliği yaptığı sayısız kültürden izleri mutfağına da taşımış olan İzmir’in kesinlikle denenmesi gereken lezzetleri şu şekildedir:
- Boyoz
- İzmir Köfte
- Sütlü Dilbalığı
- Patlıcan Silkme
- Gevrek (Doğru okudunuz. Simit değil. Gevrek.)
- İzmir Lokması
- İzmir Tulumu
- Kumru
- Şevketibostan Kavurması
- Midye Dolma
- Söğüş
- Enginar Dolması
- Kabak Çiçeği Dolması
- Ekmek Dolması
- Çıntar Kızartması
- Karışık Ot Kavurması
- Çığırtma
- Töngül Pide
- Sura
- Mandalina Tatlısı
- Samsades
- Bergama Helvası
- Sakız Reçeli
- Damla Sakızlı Kurabiye
- Un Kurabiyesi
- Badem Ezmesi
- Şambali Tatlısı
- İzmir Bomba
- Girit Ezme
- Radika Salatası
- Pastiç
- Deniz Börülcesi
- Kabak Sıyırma
- Tire Köftesi
- Otlu Börek
- Bergama Köftesi
- Yoğurtlu Gopez
- Kabak Sinkonta
İzmir’de Alışveriş Yapılacak Yerler
İzmir’de her türlü hediyelik eşya ve ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş noktaları şu şekildedir:
- Karşıyaka Çarşısı
- Kemeraltı Çarşısı
- Kızlarağası Hanı
- Konak Pierre
- Bostanlı Pazarı
- Agora AVM
- Novada Outlet
- Forum Bornova
- Optimum AVM
- Mavibahçe AVM