Sessizlik Arayanlar İçin Huzurlu Kaçış Noktaları

Hayatın koşuşturması, iş stresi, sıkıntılar derken şöyle huzurlu bir tatil yapmayalı hayli zaman oldu. Kalabalıktan uzak, gürültü derdi olmayan bir tatil hayaliyle yaşarken, tatil beldelerinin yaz başında dolup taştığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Peki kafa dinleyebileceğimiz, sakin bir yer yok mu? Tabi ki var! İşte sessizlik arayanlar için huzurlu kaçış noktaları…

28 Mart 2024 5dk okuma

Huzurlu Bir Tatil İçin Nereye Gidilir?


Bütün yıl tatil planı yapıp henüz gidemeyenler, her an tatile çıkacakmış gibi yaşayanlar, bütün tatil fırsatlarını değerlendirenler… Daha yaz gelmeden tatil yerleri çoktan doldu bile! Peki sakin, huzurlu bir tatil arayışı içinde olanlar?

Türkiye, birbirinden güzel tatil beldesine ev sahipliği yapıyor. Turizm sektörünün en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alan ülkemizde keyifli bir tatil için gidebileceğiniz rota oldukça fazla. Bu nedenle özellikle yaz aylarında tatil mekanları, hem yurt içi hem de yurt dışından gelen tatil severler tarafından dolup taşıyor.

Peki herkesten uzak, henüz keşfedilmemiş, sakin bir yer bulmak çok mu zor? Tabi ki değil! Bilet Dükkanı olarak bu yıl yaz tatilini kafa dinleyerek, dinleyerek, sakin ve huzurlu bir şekilde geçirmek isteyenler için kaçış noktalarını derledik. Tatil planı yaparken yazımızı incelemeyi unutmayın!

Kafa Dinlemek İçin Gidilecek 8 Yer

  • Göcek

    Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Göcek, yemyeşil ormanları ve berrak deniziyle huzurlu bir tatile davetiye çıkarıyor. Mis gibi havası ve dinginlik veren manzarasıyla gürültüden bunalan ve sakin bir tatil bölgesi arayanlar için ideal noktalardan biri olan Göcek’in çam ormanlarına, birbirinden güzel koylarına ve doğal güzelliklerine hayran kalacaksınız. Muğla uçak bileti ve Göcek otelleri avantajları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

gocek.webp

  • Dalyan

    The Times tarafından Avrupa’nın en güzel açık olanı seçilen Dalyan, Ege’yle Akdeniz’i bir araya getiren doğa harikası tatil beldelerinden biri olarak kabul ediliyor. Caretta Caretta’lara ev sahipliği yapan Dalyan’da sakin bir tatil planı yapabilirsiniz. Dalyan’ın tarihi yerlerini ziyaret ederken, meşhur çamur banyolarına gitmeyi ve tekne turlarına katılmayı unutmayın!

 

dalyan.webp

 

  • Akbük

    Didim’in gözde tatil kasabalarından biri olan Akbük, sessiz ve huzur dolu bir tatil planı yapanlar için en ideal rotalar arasında yer alıyor. Sıcakkanlı insanları ve eşsiz doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan Akbük’te; mavi bayraklı plajlarda denize girebilir, enfes lezzetleriyle herkesi mest eden deniz ürünlerini deneyebilir, tatilin keyifli anlarını yaşarken, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

 

akbuk.webp

 

  • Mazı

    Yaz tatili dendiğinde akla gelen ilk rotalardan biri olan Bodrum’un henüz keşfedilmemiş, doğal güzellikleriyle yolu düşen herkesin bir daha gitmek istediği Mazı, sakin ve huzurlu bir tatil arayışında olanlar için biçilmiş kaftan! Bodrum’a 45 dakikalık uzaklıkta bulunan Mazı’da, hepsi birbirinden güzel koylara gidebilir, kendinizi ılık sulara bırakarak sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

    Bodrum uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

     
  • Datça

    Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle bozulmamış doğasıyla herkesi kendine hayran bırakan Datça, temiz havası ve bol oksijeniyle kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal. Mavi bayraklı plajlarıyla dikkat çeken Datça; sörf, yelken ve trekking gibi çok sayıda doğa ve su sporu için de oldukça elverişli rotalardan biri olarak kabul ediliyor. Datça otelleri avantajları için Bilet Dükkanı'na uğramayı unutmayın

 

datca.webp

 

  • Seferihisar

    İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olan Seferihisar, Türkiye’nin ilk sakin şehir unvanına sahip tatil beldesi olma özelliği taşıyor. Huzurlu ve gürültüden uzak bir tatil bölgesi arayanlar için belki de ilk sırada yer alan Seferihisar’da denize, kuma ve güneşe doyacaksınız. İzmir uçak bileti ve Seferihisar otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

seferihisar.webp

 

  • Selimiye

    Marmaris’in gün doğumu ve gün batımı renkleriyle süslenmiş en gözde tatil kasabalarından biri olan Selimiye’de huzurun ve sakinliğin tadını çıkaracaksınız. Uçsuz bucaksız yeşillikleri ve masmavi sularıyla keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Selimiye, tatil planlarınızın vazgeçilmez rotalarından biri olacak.

  • Kabak Koyu

    Likya Yolu üzerinden konumlanan Kabak Koyu, özellikle trekking tutkunlarının vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. Dingin ve huzurlu atmosferiyle kafa dinlemek isteyenler için ideal tatil kasabalarından biri olan Kabak Koyu’nda doğayla iç içe olabilir, tertemiz havasını ciğerlerinize çekebilirsiniz.

 

kabak-koyu.webp

 

İstanbul’da Kafa Dinleyebileceğiniz Tatil Yerleri

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinin başında gelen İstanbul, gürültüden uzaklaşmak isteyenler için ideal tatil mekanları sunuyor. Özellikle hafta sonu kaçamakları için oldukça ideal olan bu yerleri sizler için listeledik. İşte İstanbul’da kafa dinleyebileceğiniz, sessiz ve huzurlu tatil rotaları…

İstanbul otobüs bileti ya da İstanbul uçak bileti için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, İstanbul otelleri, İstanbul araç kiralama gibi hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz.

  • Ağva

    Latince “iki dere arasında kalan yer” anlamına gelen Ağva, Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında konumlanıyor. İstanbul’da yaşayanlar için gerçekten bir kaçamak noktası olan Ağva’da denize ve yemyeşil ormanlara doyacak, temiz havasını soluyarak bol oksijenli ve huzurlu bir tatil geçireceksiniz. Ağva otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.

 

agva.webp

 

  • Polonezköy

    İstanbul’dan 25 kilometre uzaklıkta bulunan Polonezköy, organik ürünlerin hakim olduğu kahvaltı sofraları, yemyeşil ormanları, huzur veren yürüyüş yerleri ile sakin bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça ideal. Polonezköy’ün temiz havasını soluyarak geçireceğiniz huzurlu tatilinizde, Tabiat Parkı’nı ziyaret etmeyi ve birbirinden sevimli hayvanları yakından görmeyi de unutmayın!

 

polonezkoy.webp

 

  • Rumeli Feneri

    İstanbul’un Karadeniz’e açılan kapısı Rumeli Feneri Köyü, kafa dinlemek isteyen tatil severlerin beğenisini toplayacak. Küçük bir balıkçı kasabası olan Rumeli Feneri’nde doğayla iç içe vakit geçirebilir, yeşile, ormana ve temiz havaya doyabilirsiniz.

  • Garipçe Köyü

    İstanbul’da yaşayanların en çok tercih ettiği kaçamak noktalarından biri olan Garipçe Köyü, özellikle sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenler tarafından çok beğenilecek.

    İstanbul’a 43 kilometre uzaklıkta bulunan Garipçe Köyü’ne yolunuz düşerse, deniz kıyısında enfes lezzetleriyle herkesi kendine hayran bırakan balıklardan yiyebilir, sevdiklerinizle birlikte eşsiz bir manzaraya karşı keyifli saatler geçirebilirsiniz.

 

garipce-koyu.webp

 

  • Hacıllı Köyü

    Şile’ye bağlı olan Hacıllı Köyü, Şile merkezin aksine çok daha sakin ve gürültüden uzak tatil kasabası. Büyük ve birbirinden güzel şelalelere ev sahipliği yapan Hacıllı Köyü’nde kamp yapmanız da mümkün.

28 Mart 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar