Yeni Yıla Yaklaşırken Son Dakika Vizesiz Gidilebilecek Tatil Rotaları

Yeni yıl yaklaşırken henüz bir plan yapmadıysanız son dakika vizesiz gidilebilen ülkelere göz atabilirsiniz. Yurt dışı tatili için yılın son fırsatlarından yararlanarak yeni yıl heyecanını bütçenizi zorlamadan yaşayın... 

3 Aralık 2023 6dk okuma

2023'e veda ederken heyecanla 2024 planları yapmaya başlamanın artık sırası geldi. Yurt dışı tatili için son dakikaya kaldıysanız Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler size hem ekonomik hem de macera dolu bir deneyim yaşatabilir. Yepyeni yerler keşfederek yeni yıla adım atmak için size özel hazırladığımız son dakika yılbaşı rotalarını okumadan plan yapmayın. Üstelik Bilet Dükkanı'nın birbirinden avantajlı kampanyaları ile seyahatinizin her adımını uygun fiyatlara planlayabilirsiniz. Yeni yıl planları için gitmek istediğiniz yere karar verin ve ardından uygun uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kirama ve transfer hizmetlerimizden yararlanarak tatilinizin tadını çıkarın. 

Kıbrıs


Yeni yıl planları için son dakikaya kalanlar ekibinde ben de varım diyorsanız sizin için en iyi alternatif vizesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Yavru vatan tüm yılın yorgunluğu sizden alıp götürürken, sabahlara kadar süren eğlenceli partileriyle 2024 için harika bir başlangıç yapmanıza olanak sağlar.

kibris-gezilecek-yerler.webp

Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa yeni yıl planları yapanların aradığı her şeyin bulunduğu bir şehirdir. Hareketli bir gece hayatı, nefes kesen havai fişek gösterileri ve lezzetli Kıbrıs yemekleri ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Lefkoşa için Bilet Dükkanı’ndan Kıbrıs uçak bileti alabilir ve Kıbrıs otelleri için uygun fiyatlara rezervasyon yaptırabilirsiniz. Üstelik sanatçılı Kıbrıs sanatçılı otellerinden rezervasyon yaptırması durumunda yeni yılı en heyecanlı şekilde karşılayabilirsiniz.

Tarihe meraklıysanız 16. yüzyıldan kalma bir Venedik kalesi olan Girne Kalesi’ni ziyaret edebilir, Bellapais Manastırı’nı keşfedebilir, Girne Limanı’nda yer alan restoranlarda mükemmel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Azerbaycan


Son dakika yeni yıl planı yapıyorsan Bakü uçak bileti al, Azerbaycan’ı yıl bitmeden keşfet. Vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Azerbaycan yılbaşı planları için vazgeçilmez bir destinasyondur. Ülkenin her yerinde tarihi ve doğal güzelliklere rastlayabilirsiniz ama eğer kısıtlı vaktiniz varsa Bakü ve çevresinden başlamanız tavsiyemizdir.

Azerbaycan

Şehrin en önemli simgesi olan 12. yüzyıldan kalma bir kule olan Kız Kulesi'nden başlayarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Şirvanşahlar Sarayı'nın 15. yüzyıldan kalma derin tarihini keşfetmeye devam edebilirsiniz. Yeni yıl planı için vizesiz ülkeler arasından Türkiye’ye en çok benzeyen Azerbaycan’ın Çeşme Meydanı'nda kaliteli yemeklerin ve canlı alışverişin keyfini çıkarırken asla yabancılık çekmeyeceksiniz.

Son olarak eğer bu kısa tatilde vaktiniz kalırsa Azerbaycan uçak bileti olan herkesin mutlaka görmesi gereken, 3 Mecusi tapınağından biri olan Ateşgah’ı ziyaret etmeyi unutmayın.

Makedonya


Yeni yıl için plan yaparken zengin bir tarihe, mimariye ve kültüre doymak istiyorsanız Kuzey Makedonya sizin için en doğru adres olacaktır. Lezzetli Makedonya yemekleri, dost canlısı bölge halkı ve uygun fiyatlar başta olmak üzere pek çok cazibeye sahiptir. Siz Kuzey Makedonya gezilecek yerler hakkında araştırma yaparken biz önerimize başkent Üsküp ile başlamak istiyoruz. Görebileceğiniz en ilginç şehirlerden biri olan Üsküp antik yapıları andıran modern binalar ve sayısız heykellerle kaplıdır. Bunlardan en önemlisi şehrin ana meydanı olan Makedonya Meydanı'nın ortasında yer alan Atlı Savaşçı heykelidir.

makedonya-gezilecek-yerler.webp

Doğal güzelliklere meraklıysanız Ohri sizi kendine hayran bırakacaktır. 365 kilise ve manastırıyla haklı olarak Balkanların Kudüs'ü adını almıştır. Slav kültürünün merkez üssü olan Ohri, üç milyon yıllık yaşıyla Avrupa'nın en eski ve en derin göllerinden biri olan Ohri Gölü’ne sahiptir.

Hem tarihi yapıları gezmek hem de doğal güzelliklerin tadını çıkarmak istiyorsanız hemen Bilet Dükkanı web sitesi ya da mobil uygulamasından avantajlı fiyatlara Üsküp uçak bileti alın, bu eşsiz coğrafyanın tadını yıl bitmeden çıkarın.

Karadağ


Balkanların gözdesi Karadağ, vizesiz yeni yıl planı yapanların en ideal seçeneğidir. Vizesiz olması nedeniyle son dakika yeni yıl planlarında en çok tercih edilen yerlerin başında gelir. Tepeden kıyıya Karadağ şüphesiz bölgenin en güzel ülkelerinden biri için hemen birbirinden avantajlı kampanyaların olduğu Bilet Dükkanı’na gelin, Karadağ uçak bileti satın alın ve Karadağ otelleri için uygun fiyatlı rezervasyon yaptırın. Sonrası biz de… İşte Karadağ’da gezilecek yerler listesi ile yeni yıl planınızın rotası:

Kotor Eski Şehir, Karadağ gezilecek yerler listenizin en başında olmalıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kotor; Orta Çağ Roma kiliseleri, Venedik sarayları ve yüksek Bizans kuleleri ile farklı imparatorlukların mirasını yansıtır. Zamanda yolculuk yapmış hissi veren sokaklarında yeni yıl heyecanını hissedebilirsiniz.

karadag-gezilecek-yerler.webp

Efsanevi St. John's Kalesi'nin gölgesinde , Kotor'u çevreleyen efsaneler ve masallar sizi büyüleyecek, turuncu çatılı evlerin saf güzelliği sizi Kotor’a hayran bırakacak.

Tivat uçak bileti aldıysanız Perast yeni yıl planı için son derece uygundur. Karadağ’ın en güzel yeri olarak bilinen liman kentinde, yılbaşı ruhunu yaşayabilir ve eşsiz bir kaçamak yaparak yılın tüm yorgunluğundan kurtulabilirsiniz.

Kosova 


Kosova, Avrupa'nın az bilinen gizli bir mücevheridir. Prizren ve güzel Gazivoda Gölü dahil Kosova'da ziyaret edilecek pek çok inanılmaz yer var. Türkiye’den vizesiz gidilen yerler arasından yer alması ve ekonomik bir seyahat olması nedeniyle sık tercih edilir. Ayrıcalıklı fiyatlardan yararlanarak Kosova uçak bileti satın alabilir ve 2024 heyecanını bu küçük Avrupa ülkesinde hem heyecanlı hem de ekonomik bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Kosova’nın başkenti Priştine, ülkede ziyaret edilecek en popüler yerlerden biridir. Güzel mimarisi, kafeleri ve hareketli gece hayatının yanı sıra çok sayıda otantik aktiviteyle sizi yıl sonu eğlencelerine dahil eder.  

Kosova

Çoğunlukla 'Kosova'nın en güzel şehri' olarak bilinen Prizren, Lumbardhi Nehri'nin kıyısında ve Sar aka Sharr dağlarının eteklerinde yer alır. Yılın yorgunluğunu sessiz ve sakin bir yerde atmak isteyenlerin tercihidir. Keşfedilmemiş bir turizm hazinesi olan Prizren, tarihe ilgi duyanların hayranlıkla gezeceği Orta Çağ'dan ve Osmanlı Dönemi’nden kalma eserlere ve büyüleyici doğal güzelliklere sahiptir.

Gürcistan


Yeni yıl için geri sayım devam ederken hala bir rotanız yoksa vizesiz gidilen ülkeler arasından Gürcistan’ı seçebilirsiniz. Uygun fiyatlar, konuksever bir kültür, mükemmel ve ucuz ulaşım seçenekleri, sahil beldeleri, canlı şehir hayatı ve lezzetli yiyecek ve içecekleri ile her yönden sizi memnun edecek olan şehir için Bilet Dükkanı’ndan uygun fiyatlara Gürcistan uçak bileti almanız yeterlidir.

Ortaçağ kaleleri ve manastırları arasında yeni yılı karşılarken tüm ülkeyle beraber 2024 coşkusunu eğlenceli bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Gürcistan

Muhtemelen Gürcistan seyahatinizin ilk durağı Tiflis olacaktır. Ekonomik fiyatlara birinci sınıf Gürcistan lezzetleri, yılbaşı partilerine yakışır canlı gece hayatı ve gezginleri etkileyecek çok sayıda tarihi mekana sahiptir. Ortaçağ Narikala Kalesi'ne giderken sizi Eski Tiflis'in muhteşem manzarasını görmek için Kura Nehri'nin üzerinden geçirecek teleferik size tüm şehrin eşsiz bir manzarasını sunar.

Türkiye’nin hemen sınırında yer alan Batum ise Avrupa ve Asya tarzlarının birlikte yer aldığı bir şehirdir. Son dakika yeni yıl planı yapanlar için mantıklı olmasının yanı sıra Bilet Dükkanı’nın ayrıcalıklı fiyatlarıyla bütçenizi zorlamadan size yurt dışı tatili yapmak imkanı sunar. Batum'a gelmişken romantik hikayesi ile sizi derinden etkileyecek Ali ile Nino Heykeli'ni de gezmeyi unutmayın. 

3 Aralık 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar