Sivas Hakkında
634.924
Nüfus
|
58
Plaka
|
346
Telefon Kodu
|
Sivas Ortalama Sıcaklık
Sivas İlçe Otobüs Biletleri
En Ucuz Sivas Otobüs Biletleri
Sivas Kalkışlı Otobüs Biletleri
Alternatif En Ucuz Sivas Uçak Biletleri
Sivas Bölge Otelleri
Sivas Araç Kiralama Noktaları
Sivas Otobüs Seyahati Hakkında
Tarihi İpek Yolu üzerinde yer almasıyla uzun bir süre boyunca önemli bir ticaret merkezi görevi üstlenen Sivas aynı zamanda Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün karargah olarak belirlediği illerimizden biri olduğu için büyük öneme sahiptir. Kuzeyde Giresun, Tokat, Ordu; güneyde Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya; doğuda Erzincan ve batıda Yozgat şehirleriyle komşu olan Sivas’a ülkemizin batıda yer alan şehirlerinden gelecekseniz yolculuğunuz diğer şehirlerden yapılan yolculuklara kıyasla daha kısa sürecektir. Siz de Sivas otobüs bileti satın alarak ulaşımınızı sağlamak istiyorsanız en ucuz Sivas otobüs bileti için Bilet Dükkanı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sivas Otobüs Terminali
Sivas otobüs bileti sahipleri Sivas Otobüs Terminali hakkında gerekli bilgileri merak etmektedirler. Sivas’ın Yenişehir ilçesinde yer alan Sivas Otobüs Terminali ya da Sivas Otogar’a Kamil Koç, Metro Turizm, Turay Seyahat, Esadaş Turizm, Tokat Seyahat, Yeni Sivas Turizm, Sivas Hedef Turizm, Sivas Huzur Turizm, Tokat Yıldızı Seyahat ve Öz Sivas Turizm gibi firmaların şehirlerarası otobüsleri sefer düzenlemektedir. Size en uygun Sivas otobüs bileti için bu firmalardan birine biletinizi Bilet Dükkanı internet sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.
Sivas Otobüs Bileti Fiyatları
Sivas otobüs bileti fiyatları Sivas’a hangi şehirden geldiğinize bağlı olarak değişecektir. Eğer İstanbul’dan Sivas’a otobüsle gelecekseniz fiyatlar ortalama olarak 690 TL, Ankara’dan 400 TL, İzmir’den 690 TL, Samsun’dan 300 TL, Gaziantep’den 430 TL, Antalya’dan 600 TL ve Ağrı’dan 449 TL tutacaktır. Sivas otobüs bileti gidiş dönüş fiyatları tek yön biletlerinin iki katı kadar olacaktır; bileti gidiş dönüş almak ya da tek yön olarak ayrı şekilde almak arasında herhangi bir fiyat farkı bulunmuyor. Avantajlı fiyatlara Sivas'a seyahat etmek isterseniz Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Sivas uçak bileti ve Sivas otelleri sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.
Sivas Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım
Sivas otobüs bileti sahipleri otogardan şehir merkezine gitmek için belediye minibüslerine ya da otogara gelen bazı firmaların şehir merkezine yolcu bırakmak için sağladığı ücretsiz servislere binebilirler. Sivas Otobüs Terminali’nde 7/24 hizmet veren otogar taksilerine de binebilir, en hızlı şekilde Sivas şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek araç kiralama ya da özel transfer işlemleri için önceden rezervasyon yapabilirsiniz.
Sivas’ta Gezilecek 5 Yer
İç Anadolu’nun Doğu Anadolu’ya açılan kapısı Sivas tarih boyunca stratejik olarak büyük öneme sahip olmuştur. Konya’dan sonra yüzölçümü açısından ülkemizin en büyük ikinci şehri olan Sivas büyüklüğüne rağmen sanılanın aksine bir büyükşehir değil, küçük ve şirin bir ilimizdir. İpek Yolu ve Kral Yolu gibi önemli ticaret noktalarının geçtiği şehir tarihi boyunca farklı medeniyet ve imparatorluklara ev sahipliği yapmış, özellikle Anadolu’nun İslamiyet ile tanıştıktan sonra şehirde inşa edilen yapılarıyla ön plana çıkmaktadır.
Yalnızca tarihi zenginliği değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de tatil severlerin en sevdiği şehirlerden biri olan Sivas, Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti ilan etmeden önce burada düzenlediği kongreyle de ülke çapında bilinir hale gelmiştir. Sivas otobüs bileti satın alan yolcular için şehrin en önemli beş tarihi ve doğal güzelliğini bu yazımızda derledik.
Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası
Sivas’ın Divriği ilçesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası Anadolu Selçuklu Devleti’nin Mengücekli Beyliği’nin beyi Ahmed Şah tarafından yaptırılmış cami ve hastanedir (Darüşşifa o dönemki hastane anlamına gelmekte). Darüşşifa caminin güney duvarına yerleştirilmiş ve bölmenin köşesinde bir türbe de yer almaktadır. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Türkiye’den girmeye hak kazanan ilk yapı olma özelliği taşıyan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 1228 ve 1243 yılları arasında inşa edilmiştir.
Detaylı taş işlemeciliğiyle yapılan yapının ortada yer alan kubbesinde yelpaze biçiminde Türk üçgenleri kullanılmış ve hepsi birbirinden farklı yıldız tonozlarla kaplanmıştır. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın süslemesinin dünyada eşi benzeri olmadığı söylenmekte. Öyle ki taşların üzerinde yer alan binlerce sayıdaki motifin hepsi birbirinden farklı ve hiçbiri kendini tekrar etmiyor. Evliya Çelebi Seyahatname adlı eserinde Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’ndan “Methinde diller kısır, kalem kırıktır.” diye bahseder.
Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi
Sivas şehir merkezinde yer alan Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyeti tarafından Milli Mücadele döneminde (1919) karargah noktası olarak kullanılmıştır. Bu sebeple günümüzde Atatürk Müzesi olarak kapılarını ziyaretçilere açan bina Osmanlı Devleti’nin geç döneme ait mimari eserlerinden biridir. Doğu duvarında üç, güney duvarında iki katlı olan binanın bir de avlusu mevcut. Giriş katında Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu’na ait eserlerin sergilendiği müzenin üst katında ise Atatürk ve Sivas Kongresi hakkındaki belgeler yer alıyor. Önemli kararların alındığı Tarihi Kongre Salonu’nu da görebilmeniz mümkün.
Eğri Köprü
Sivas’ın güneyinde yer alan Eğri Köprü’nün 1100lü yıllarda inşa edildiği tahmin ediliyor. 5 metre yüksekliğe sahip köprünün uzunluğu yaklaşık 180 metre olup köprünün en yüksek noktasına ulaşıldığında köprü sola döner. Tek bir doğrultuda gitmediği için “eğri” ismini alan köprü Kızılırmak üzerine kurulmuştur. Gün doğumu ve gün batımı saatlerinde bir başka güzel görünen köprüyü hava karardığında da ziyaret edebilirsiniz. Köprü yalnızca estetik görüntüsüyle değil, Sivas ve Karayün Bucağı arasında ulaşım sağlama görevi olduğu için de ön plana çıkıyor.
Gökpınar Gölü
Sivas şehir merkezine on dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Gökpınar Gölü o kadar temiz bir suya sahip ki derinliğin neredeyse 20 metreyi bulduğu noktalarda dahi dibi görebilmeniz mümkün. Özellikle yaz aylarında etrafı yeşile bürünen gölün rengi alışık olduğumuz diğer göller gibi yeşil değil mavidir. Gökpınar Gölü’ne dair iki efsane var. Bu efsanelerden birine göre, bugün gölün yer aldığı arazide koyun sürüsüyle birlikte dinlenen çoban bir rüya görür.
Rüyasında koyunları da alarak bölgeyi terk etmesi çünkü alttan suyun kaynayarak burada göl meydana geleceği kendisine söylenir. Çoban uyanıp sürüsünü de toplayarak hemen alanı terk eder, arkasına baktığında gerçekten suyun kaynayıp Gökpınar Gölü’nün oluştuğunu görür. İkinci rivayete göre, çoban ve sürüsü bölge çok kurak olduğu için susuzluk çekmektedir ve güçsüz kalmışlardır. Çoban bugün gölün bulunduğu toprağa asasıyla vurarak “Ya Rabbi su” diye yalvarır ve birden asanın değdiği yerden su kaynamaya başlar. Su zamanla göl halini alır.
Kangal Balıklı Kaplıca
Sedef hastalığını tedavi etme özelliği bulunan suların olduğu Kangal Balıklı Kaplıca Sivas’ın Kangal ilçesinde yer alıyor. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da dört bir yanından gelen turistlerin şifa bulmak için uğradığı mekanların başında gelen Kangal Balıklı Kaplıca’nın suyu 37 derecedir. Buradaki kaplıca suyunda yaşayan balıkların sedef hastalığı başta olmak üzere önemli cilt hastalıklarına, iltihaplara, sivilce ve aknelere iyi geldiği kanıtlanmıştır. Sedef hastalığının batı tıbbında şu an için bir tedavisi bulunmadığından dolayı büyük önem arz eden Kangal Balıklı Kaplıca’da yalnızca cilt hastalıkları değil; romatizma, sinir hastalıkları, ülser ve böbrek hastalıklarının da doğal tedavisi mümkündür. Sivas şehir merkezine yaklaşık 105 kilometre uzaklıkta yer alan Kangal Balıklı Kaplıca yemyeşil vadilerin arasında bulunmaktadır.