Malatya Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Malatya Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım
Malatya’da Gezilecek Yerler
Malatya’da Ne Yenir?

Doğu Anadolu Bölgesi’ni Yukarı Fırat Bölümü’nde yer alan Malatya, ilk olarak Hitit döneminde kurulan bir kenttir. Kayısı diyarı olarak da bilinen bu şehirdeki Malatya Ovası, dünya gelindeki kuru kayısı üretiminin %80’i sağlar. Bunun yanında Malatya iki Cumhurbaşkanı çıkarmış tek şehirdir.

Malatya’ya seyahat etmek istiyorsanız o halde sizin için en iyi alternatif Bilet Dükkanı. Sürekli sürdürmekte olduğu kampanyalar ile en ucuz Malatya uçak bileti bulmanın yanı sıra Bilet Dükkanı, Malatya’da geçireceğiniz zaman için adeta size özel rehberlik imkanını da sağlıyor. Bilet dükkanı üzerinden uygun fiyatlı Malatya uçak bileti satın alırken, aynı zamanda Malatya’da neler yapabileceğinize, nereleri gezebileceğinize ve nasıl yemek yiyebileceğinize dair bilgilere de yine Bilet Dükkanı üzerinden erişebilirsiniz.

Malatya Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Akçadağ ilçesi sınırları içerisinde yer alan Malatya Havalimanı’nın şehir merkezine olan uzaklığı 34 kilometredir. Yolcular havalimanından şehir merkezine olan ulaşımlarını Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ adına çalışan Meydan Turizm servis otobüsleri, haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksiler ve araç kiralama ile yapabilmektedir. Havalimanından şehir merkezine toplu taşıma otobüsleri ve arabayla ulaşım süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak 45-50 dakika sürmektedir. Malatya uçak bileti almış olan yolcuların kullanabilecekleri birçok alternatif bulunmaktadır.

Malatya Havalimanından Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Malatya Havalimanı’ndan şehir merkezine yolcu taşımacılığı Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ adına Meydan Turizm tarafından yapılmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre düzenlenen servis otobüslerini havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilen servis otobüsleri ile Malatya şehir merkezine ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Otobüs güzergahı ise Havalimanı – MAŞTİ (Otogar) – Çevre Yolu – Sivas Caddesi şeklinde gerçekleşmektedir.

Malatya Havalimanından Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Malatya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yollarından biri elbette ki taksi ile yolculuk etmek olacaktır. Yolcu servisini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksileri kullanarak ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler. Eşya yükünüz fazla ise ve daha hızlı bir şekilde şehir merkezinden havalimanına ulaşmak istiyorsanız taksi iyi bir alternatif olacaktır. Kalabalık ailelerin de tercih edebileceği taksiler, açılış ücreti ve kilometre başına ücret tarifesine sahip olduklarından dolayı öncesinden fiyat bilgisini danışmak mantıklı olabilir.

Malatya Havalimanından Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Yerel araç kiralama acentelerinden araç kiralayarak rahat bir şekilde havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde bulunan araç kiralama acenteleri ile iletişime geçerek şehir merkezine kiraladığınız araç ile de erişebilirsiniz. Özellikle geniş aileler ya da eşya yükü fazla olan yolcular için araç kiralama mantıklı bir karar olabilir. Seyahatiniz boyunca araç kullanarak farklı yerlere daha rahat bir erişim isterseniz ve taksiye bağımlı kalmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için doğru bir tercih.

Malatya’da Gezilecek Yerler


Kayısısıyla ünlenmiş Malatya şehri sırasıyla tarih boyunca; Medlerin, Perslerin, Romalıların, Bizanslıların, Selçukluların hakimiyeti altına girmiştir. Bir vakitler Arapların eline geçen Araplar bu şehre Malatiyye adını vermelerinin ardından Türklerin fethetmesinden sonra bugünkü ismini almıştır. Sınırları Sivas, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Kahramanmaraş‘ın çevreliyor olup tüm ülkenin katısı ihtiyacının karşılamaktadır. Leziz mutfağı, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile doyamayacağınız Malatya’da, Malatya uçak bileti almış olan yolcularımızın gezebileceği yerler ise şu şekilde:

Yeni Cami: Tamamı kesme taşlar kullanılarak yapılan eni Cami, 28,50 x 28,50 metre ölçülerinde olup kare planlıdır. Bu planın üzerine yapılan ana mekan ortasında dört filayağı üzerine oturtulan kubbe yer almaktadır. Yerel halk arasında Teze Cami adı verilmiş olup, 1894 Mart ayında meydana gelen deprem ile oldukça büyük hasar görmüştür. Yeniden inşa edilmesi için Sultan II. Abdülhamit tarafından on bin altın gönderilmiştir. Birinci Dünya Savaşı’nın meydana gelmesiyle caminin son cemaat bölümündeki kubbe kısmıyla yeni yapılan minareleri tamamlanamadığı için Cumhuriyetin ilk yıllarında tamamlanıyor. Kuzey duvarlarının ortasına aba giriş kapısı Yine kuzey duvarlarının köşelerinde iki şerefeli iki tane minaresi mevcuttur. Doğu yönünde tek şerefeye kadar sağlam ve tamamen kesme taşlardan inşa edilmiş eski bir camiye ait bir minare sağlam durumdadır. Şehirdeki en göz alıcı yapı olması sebebiyle turistlerin her daim ziyaret noktası olmuştur.

Malatya Kalesi: Battalgazi ilçesinde yer alan Malatya Kalesi, Roma İmparatorluğu Titus Dönemi’ne ait Lejyon Karargahı olarak yapılmaya başlanan surların inşa süreci epey bir sürmüştür. 98 ile 117 yıllarında Titus tarafından genişleme çalışmalarıyla 363 senesinde 1. Constantinos zamanında yapılmaya hala devam eden sur inşaatı hızlandırılmıştır. Son olarak 527 ile 565 yılları arasında Justinianos zamanında surlar son şekillerine sahip olmuşlardır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamede bu surlardan ve surların özelliklerinden bahsedilmektedir.

Malatya Konakları: Konaklar yaygın olarak iki katlı yapıda olup, kendilerine özgü bir yapıya sahiptirler. Bölgenin iklim türüne göre kalın duvarları ve birbiriyle son derece uyumlu küçük pencereleri olan bu müstakil evlerin üç katlı örneklerine de rastlayabilirsiniz. Taş, kerpiç ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen yapıların zemin katlar verecekleri hizmete uygun olarak çeşitli bölümlerden meydana gelmektedir.

Malatya Atatürk Evi: Malatya’yı ilk ziyaret ettiği zaman bir gece konakladığı Eski Türk Ocağı ve Halkevi binasının giriş katında bulunan iki oda, 1981 senesinde gerekli çalışmalar yapılarak hizmete açılmıştır. Binanın içine girdiğiniz takdirde sağda bulunan ilk odada Atatürk’ün Halkevi’nde kaldığı zaman kullandığı masa, koltuk ve işlemeli bir sehpa mevcut. Girişin solunda yer alan odada da Atatürk kitapları sergilenmekte. 19. yüzyıla ait ev, kesme taşlardan inşa edilmiş olup içerisinde; bir salon ve altı oda halinde düzenlenen müzede konferans salonu, Atatürk kitaplığı ve Cumhuriyet dönemi fotoğrafları yer almaktadır.

Turgut Özal Tabiat Parkı: Battalgazi ilçesinin Pınarbaşı mevkiinde konumlanan Turgut Özal Tabiat Parkı’nın büyüklüğü 403 dekar olup şehir merkezine yalnızca 3 kilometre uzaklıktadır. Tabiat Parkı olarak 2009 yılında tescil edilen korunan park alanın kaynak değerleri; kaynak suyu, orman ve kayalık ekosistemidir. Dilediğiniz gibi sevdikleriniz ile birlikte piknik yapıp, açık hava fotoğrafçılığının yapılabileceği güzellikleri içerisinde barındıran harikulade bir yerdir.

Günpınar Şelalesi: Malatya’nın Darende ilçesinde konumlanan Günpınar Şelalesi, Türkiye‘nin 243.tabiat parkı olma niteliğini taşımaktadır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görülmesi gereken bir doğa harikasına ev sahipliği yapan şelale, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor olup yıl içerisinde oldukça yoğun ziyaretçi akınına şahit olmaktadır.

Malatya’da Ne Yenir?


Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri. Yemek konusunda da önde gelen mutfaklardan biri olma özelliğini taşır. Malatya'da meşhur ne diye sorduğumuzda ilk akla elbette kayısı gelir. Kayısı, mutfakta önemli de bir yer tutmaktadır. Yemeklerde ve tatlılarda kayısı, önemli bir malzemedir. Malatya'nın yemekleri hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak cinsten olup, Malatya uçak bileti almış olan ziyaretçilerin neler yiyebileceği listemizde yer alıyor:

Kiraz Yaprağı Sarması: Kiraz yaprağı sarmasında yarma hamur haline getirilir ve yaprak içine koyularak pişirilir. Bu sarma, Malatya'nın yöresel yemeklerinden. Üzerine sosla enfes olan bu yöresel yemek denenmesi gereken lezzetlerden yalnızca biri.

İçli Köfte: Malatya usulü içli köftenin özelliği haşlanması. Yağda kızartılmayan bu içli köftenin harcına salça da ekleniyor. Haşlandıktan sonra üzerine gezdirilen yağ ile lezzetlenen içli köfteler, ağızlara şenlik yaratacak türden bir lezzet bombası.

Kabak Borani: Malatya'ya özgü lezzetlerden kabak borani, top kabaktan yapılıyor. İçine bulgur da eklenen yemek üzerine koyulan yoğurt ve biber sosuyla servis ediliyor.

Analı Kızlı: Büyük köfteleri annelerin ve küçükleri kızların yaptığı bu yemek, adını bu hazırlanma şeklinden almış. Doyurucu olmasının yanı sıra harika bir lezzet.

Acılı Ayran: Malatya'ya özel bu içeceğin içine biber koyuluyor. Acısını da buradan alan içecek, denenmesi gereken lezzetlerden.

Bilet Dükkanı ile uygun fiyatlı Malatya uçak bileti satın alırken, diğer yandan da Malatya’nın eşsiz doğal güzelliklerini, şehir hayatını ve birbirinden güzel kendine has lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın sunmuş olduğu ekonomik uçak bileti fırsatlarını ve bununla beraber size adeta bir rehberlik hizmeti sağlayacak olan bilgi birikimini kullanarak yapacağınız seyahatlerin keyfine Bilet Dükkanı ile varın.