Diyarbakır Otobüs Bileti

Diyarbakır Hakkında

1.783 Nüfus
21 Plaka
412 Telefon Kodu

Diyarbakır Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Pts
18ºC
31ºC
Güneşli
Sal
20ºC
32ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Çar
19ºC
32ºC
Güneşli
Per
19ºC
32ºC
Güneşli
Cum
19ºC
30ºC
Parçalı Bulutlu

Diyarbakır Otogarları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Diyarbakır Otobüs Seyahati Hakkında


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en sevilen şehirlerinden biri olan Diyarbakır’a seyahat ederek kültür turu yapmak istiyorsanız otobüse binmeyi tercih edebilirsiniz. Ülkemizin doğusunda yer aldığı için batıda yer alan şehirlerden buraya otobüsle gelmek diğer şehirlere nazaran biraz daha uzun sürecektir. Diyarbakır otobüs bileti satın almak isteyen yolcular Bilet Dükkanı internet sayfasına girerek bilet fiyatlarını karşılaştırarak biletlerini satın alabilirler.

Diyarbakır Otobüs Terminali


Diyarbakır otobüs bileti satın alanlar şehir merkezinde, Talaytepe Mahallesi’nde yer alan DİŞTİ Otogar’a geleceklerdir. Buraya şehirlerarası otobüs seferleri düzenleyen firmaları Kamil Koç, Metro Turizm, Star Diyarbakır, Vangölü Turizm, Yeni Diyarbakır Seyahat, Can Diyarbakır Turizm, Has Diyarbakır Seyahat, Özlem Cizre Nuh, Best Van Turizm, Öz Diyarbakır Seyahat, Can Dersim Tuncelililer ve Özlem Diyarbakır olarak sıralayabiliriz. Diyarbakır Otobüs Terminali ile ilgili sorularınız olursa terminale 0412 222 15 50 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Diyarbakır Otobüs Bileti Fiyatları


Diyarbakır otobüs bileti fiyatları hangi şehirden geleceğinize göre değişecektir. İstanbul’dan Diyarbakır’a gelecekseniz otobüs bileti yaklaşık 500 TL, Ankara’dan gelecekseniz 400 TL, İzmir’den gelecekseniz 500 TL ve Adana’dan gelecekseniz 300 TL tutacaktır. En ucuz Diyarbakır otobüs bileti için Bilet Dükkanı web sitesine göz atarak kampanyalarımızdan faydalanabilirsiniz. Diyarbakır otobüs bileti gidiş dönüş satın alarak dönüş biletinizi de önceden satın alabilir, dönüşte yer bulma endişesi yaşamadan Diyarbakır seyahatinize başlayabilirsiniz. Ayrıca Diyarbakır'a konforlu bir şekilde ulaşım için Bilet Dükkanı'nı ziyaret ederek, avantajlı Diyarbakır uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilir, Diyarbakır otellerinde erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Diyarbakır Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım


Diyarbakır Otobüs Terminali’nden şehir merkezine ulaşımınızı ücretsiz olarak gerçekleştirebilmeniz mümkün, buraya sefer düzenleyen bazı otobüs firmalarının şehir içi servisi olup olmadığı bilgisini acenteyi arayarak öğrenebilirsiniz. Bir diğer ucuz seçeneğiniz olan AZ Üniversite – Otogar ve F7 Toplu Konut – Otogar otobüslerini de kullanabilirsiniz. Bunun dışında taksiye binebilir, Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek araç kiralama ya da transfer işlemi yapabilirsiniz.

Diyarbakır’da Gezilecek 7 Tarihi Yer


Yüzyıllar boyunca Anadolu toprakları ve Mezopotamya arasında bulunmasıyla önemli bir jeopolitik konuma sahip olmuş olan Diyarbakır’da ilk insan yerleşimlerinin dokuz bin yıl önce yapıldığı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Diyarbakır tarih boyunca Hurriler, Asurlar, İskitler, Urartular, Persler, Akkoyunlular, Makedonlar, Sasaniler, Emeviler, Abbasiler, Artuklular’a yuva olması dışında Roma, Bizans ve Osmanlı gibi büyük imparatorluklara da ev sahipliği yapmıştır. Hal böyle olunca farklı kültürlerden etkilenen Diyarbakır’ın tarihi bir zenginliğe de sahip olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Tarihi güzelliklerinin yanında eşsiz yemeklerinin de tadına bakmanız gereken şehirde görülmesi gereken yerleri Diyarbakır otobüs bileti yazımızda bulabilirsiniz.

Ulu Cami


Anadolu ve Mezopotamya topraklarında bulunan en eski cami olma özelliğine sahip Ulu Cami, daha önce bir Ermeni kilisesi olan Martoma Kilisesi’nin bölgeye hakim olan Müslüman Araplar tarafından camiye dönüştürülmesiyle olmuştur. Kabe, Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Aksa ve Suriye Şam Emevi Camisi’nden sonra İslam dininin beşinci Harem-i Şerif’i olan Diyarbakır Ulu Cami’nin kare planlı mimarisi de görülmeye değer. Kiliselerin çanları genellikle kare planlı olur, Diyarbakır Ulu Cami’nin kiliseden camiye dönüştürüldüğünü minareye bakarak anlayabilmeniz mümkün. Caminin duvarlarında farklı medeniyetlerin kitabeleri de yer alıyor, ziyaretiniz esnasında bunları inceleyebilirsiniz. Farklı mezhepler için iki farklı bölmesi olan camide ayrıca medrese, külliye ve bir de avlu bulunuyor. Sibernetiğin mucidi olarak sayılan El-Cezeri’nin yaptıüı güneş saatini de medreselerin birinde inceleyebilirsiniz.

Sülüklü Han


17. yüzyılda Hanilioğlu Mahmut Çelebi tarafından yaptırılan Sülüklü Han adını buradaki kuyunun dibinde bulunan ve her derde deva olan sülüklerden almaktadır. Sülüklü Han’ın giriş kapısında beş farklı dilde yazılmış bir kitabe yer alıyor. Bu kitabeden de bölgede bir zamanlar farklı etnik kökenden gelen insanların bir arada ve huzur içinde yaşadığını anlayabilmek mümkün. Türkçe, Zazaca, Kırmance, Ermenice ve Süryanice dillerinde yazılam kitabeyi inceleyebilirsiniz. Sülüklü Han’ın bahçesinde kahvaltı yapabilir, Türk Kahvesi molası verebilir ya da lezzetli bir şarap içebilirsiniz. Sülüklü Han Diyarbakır uçak bileti sahiplerinin şehre geldiklerinde uğradıkları turistik destinasyonların başında geliyor.

Diyarbakır Kalesi


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan Diyarbakır Kalesi’nin 9000 yıldır ayakta olduğu tahmin edilmektedir. 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan Diyarbakır Kalesi Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun savunma duvarı olarak biliniyor. Büyük bir düzlüğe inşa edilmiş olan kale İç Kale ve Dış Kale olarak iki kısma bölünmüştür. İç Kale’den Diyarbakır’ın önemli tarihi yapı ve bölgelerini görebilirsiniz. Binlerce yıllık tarihe sahip olan Keçi Burcu da yine kalenin duvarları üzerindeki en eski burç olma özelliğine sahiptir. Doğusunda ve batısında toplamda seksen iki adet burcun olduğu bilinen Diyarbakır Kalesi’nin burçlarının üzerinde hayvan desenleri yer almaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ilave olarak eklenen Yeni Kapı, kaleyi Dicle Nehri’ne bağlar.

Meryem Ana Kilisesi


Bugüne kadar ayakta kalabilmiş en eski kiliselerden biri olan Meryem Ana Kilisesi’nin 3. Yüzyıldan kaldığı kayıtlara geçmiştir. Ortodoks Süryani Kilisesi olarak hizmet veren kilise bugün halen Süryaniler için açık olup aynı zamanda müze olarak halk tarafından da gezilebilmektedir. Binanın işçiliğine bakıldığında yapıldığı döneme göre oldukça detaylı bir şekilde inşa edilen kilisenin daha öncesinde ise Şemsi uygarlığına ait bir tapınak olduğu tahmin edilmekte. Kiliseye düzenli aralıklarla restorasyon işlemi yapıldığı için günümüze kadar neredeyse aynı şekilde kalabilmiş nadide eserlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi


Türkiye’nin en ünlü şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğup büyüdüğü konak olarak bilinen bina bugün Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi adıyla ziyaretçilere kapısını açmıştır. On dört oda, hamam, kiler, mutfak ve tuvaletten meydana gelen ev bulunduğu cepheden dolayı yazlık ve kışlık olarak ikiye bölünmüştür. Yazın kuzeyi kullanılan evin oturup dinlenerek bir Türk Kahvesi içebileceğiniz avlusu da bulunuyor. 1974 yılında Cahit Sıtkı Tarancı’nın ailesinden alınarak müze haline çevrilen evin büyük bölümünde şairin kişisel eşya ve kıyafetleri, geri kalan kısmında ise etnografik eserler sergilenmektedir. Haftanın her günü 07.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müzeye girişler ücretsizdir. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan müzeyi Diyarbakır Kalesi’ni gezdikten sonra ziyaret edebilirsiniz.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi


Ülkemizin ilk müzelerinden biri olarak 1934 senesinde kapılarını açan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi 86 yılında yeni binasına taşınmıştır. Yalnızca Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları dönemlerine ait eserlerin değil; Asur, Hitit gibi medeniyetler ve Artuklu, Akkoyunlu gibi devletlere ait kalıntıların da sergilendiği Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nde toplamda yaklaşık on iki bin eser sergilenmektedir. Eski uygarlıklara ait para koleksiyonları, halı, kilim, kılıflar, örtü ve kumaşları görebileceğiniz müze Sur ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Malabadi Köprüsü


Orta Doğu’nun en geniş köprüsü olarak bilinen Malabadi Köprüsü’nün inşaatı 1147 yılında tamamlanmıştır. Artukoğulları Beyliği tarafından yapılan köprü Mostar Köprüsü’ne olan benzerliğiyle de dikkat çekmektedir. Silvan ilçesinde yer alan köprü yapıldığı dönemin teknolojisi göz önünde bulundurulduğunda mimarlık harikası olarak tasvir ediliyor.