Liverpool'da Görmeden Geçilmemesi Gereken 5 Yer

İster kültürel mirası seviyor olun, ister kendinizi bir müzik gurusu olarak görün, ister eğlenin… Liverpool’da güzel bir gün geçirmek için çok ama çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Bu yazımızda herkese uygun bir aktivite imkanı sunan eşsiz Britanya kenti Liperpool’da muhakkak görmeniz gereken yerleri anlatacağız. Kağıt kalemleriniz hazırsa not almaya başlayabilirsiniz. İşte heyecan verici güzellikleri ile Liverpool…

31 Ekim 2023 5dk okuma

Bu sesi duyabiliyor musunuz? Bu, bir zamanlar Liverpool'da The Beatles şarkı söylerken sokaklarda hâlâ yankılanan, çığlık atan binlerce hayranının sesi. Evet, konu müzik veya futbol mirası olduğunda çok az şehir Liverpool'a rakip olabilir. Ancak bu hoş kuzey şehrinde, Beatles, Everton ve Liverpool FC'den çok daha fazlası var. Kenti çevreleyen canlı sahili, görkemli mimari yapıları, sanat, kültür ve gece hayatı… Liverpool tüm bu özellikleri ile 7’den 77’ye herkese hitap edebilmeye başarmış nadir şehirlerden. 

Birçok ziyaretçinin her yıl akın ettiği bir şehir olan Liverpool’un eşsiz güzellikleri, müzeleri, doğal parkları, tarihi caddeleri, galerileri ve ibadethaneleri ile görenleri kendine hayran bıraktırıyor. Şehre gittiğinizde Beatles Müzesi, Merseyside Maritime Müzesi, Liverpool Katedrali, Albert Dock Meydanı, Anfield Road Stadyumu, Liverpool Empire Tiyatrosu, Walker Sanat Galerisi, Tate Liverpool Sanat Galerisi, Dünya Müzesi, Western Approaches Müzesi görmeden geri dönmemeniz gereken yerler arasındadır. Ancak Liverpool’da en iyi yerleri gerçekten görmek istiyorsanız Bilet Dükkanı olarak kaçırmak istemeyeceğiniz her şeyi bu yazıda sizlere anlatacağız. Avantajlı fiyatlara Liverpool uçak bileti ve Liverpool otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Liverpool Hakkında


Bir zamanlar dünyanın en işlek limanlarından birine ev sahipliği yapan bu Kuzey İngiltere şehri, günümüzde kültürel bir bölgeye dönüştü. Liverpool, geniş bir gezgin kitlesine hitap eden, her bütçeye hitap eden bir şehir. Tutkunuz ister spor, ister müzik, ister tarih olsun bu şirin kuzey şehrinin size hitap eden bir tarafını muhakkak bulacaksınız.

liverpool.webp

Liverpool elbette tüm zamanların en büyük gruplarından biri olan Beatles ile eş anlamlıdır. Ancak bu kuzey şehrinde bundan çok daha fazlası var. Büyüleyici tarihinin yanı sıra Liverpool'un tarihi liman bölgesinin büyük bir kısmı 2004 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı statüsüne layık görülürken, şehir 2008 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir.

Liverpoollular spor konusunda fanatiktir ve soğuk kış aylarında burayı ziyaret ederseniz şehrin insanlarının gururla atkılarını salladığını göreceksiniz. Kentte ulaşım ağı son derece zengindir ve çeşitli seyahat tarzlarına uygun çok sayıda konaklama seçeneği bulunmaktadır. 

Tüm bunlar bir kenarda dursun, bu olağanüstü şehirde çok sayıda tur, müze, sanat galerisi, spor mekanı ve daha fazlası sizleri bekliyor olacak.

Liverpool'a Hangi Mevsim Gidilir?


Sahil kasabası Liverpool ılıman bir iklime sahiptir. Oldukça serin yazların yanı sıra kışlar da ılık geçer. Ancak hangi mevsim olduğu önemli değil, beklenmeyeni beklemelisiniz. Seyahat ederken her zaman yağmur, rüzgar, bulut ve güneş ihtimali vardır. Yine de en önemli turizm sezonu ilkbahar sonu ve yaz aylarıdır. Bu dönemde en iyi hava koşulları şehri dolaşmak isteyenleri bekliyor olacaktır. Sonbaharın ilk aylarında şehir daha az kalabalıktır ancak yine de bu mevsimde de havalar kötü değildir. Kış ayları ise güneşi seven ziyaretçiler için Liverpool’u ziyaret etmek için en kötü zamandır çünkü bu dönemde geceler uzun ve soğuktur.

liverpoolda-gezilecek-yerler.webp

Liverpool Uçak Bileti Fiyatları


Liverpool uçak bileti fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bunlar arasında seyahat tarihi, havayolu şirketi, rezervasyonun ne kadar önceden yapıldığı gibi etkenler yer alır. Ayrıca, hangi havaalanına uçacağınıza ve nereden kalkacağınıza bağlı olarak da fiyatlarda farklılıklar olabilir. Bilet Dükkanı üzerinden detaylı bir araştırma yaparak, farklı havayolu şirketlerinin fiyatlarını kontrol edebilir ve en uygun seçeneği bulabilirsiniz.

Liverpool'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Yer


Liverpool’da en iyi eğlenceyi planlamak istediğinizde uzman bir seyahat planına ihtiyacınız olacak. Oraya gittiğinizde bulutlu havanın sizi uyutmasına izin vermek hiç akıllıca olmayacaktır. Dışarı çıkıp kentte biraz dolaşmaya ne dersiniz? Etrafı keşfetmek için heyecanlananlar… Haritaya bakma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Çünkü size İngiltere’nin bu en güzel şehrinde muhakkak görmeniz gereken yerleri sunacağız. 

Beatles Müzesi


Liverpool, modern pop müziğin en değerli şekilde temsil edildiği bir şehirdir. Bu nedenle, Liverpool UNESCO'ya başvurarak "Dünya Müzik Şehri" unvanını almayı hedeflemiştir. Bu unvanın en önemli dayanağı ise hiç kuşkusuz The Beatles Grubu'nun şehre sağladığı büyük avantajlardır. The Beatles Müzesi’nin de üzerinde bulunduğu ve önemli bir tarihi bir geçmişe sahip olan Albert Dock Caddesi’nde Beatles heykellerini ve Cavern Club'ı ziyaret ederek bu efsanevi grubun doğuş hikayesini keşfedin. Müzede grubun üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr'a ait eşyaları, enstrümanları ve diğer hatıraları sergilenmektedir. Beatles hikayesi, müzik severlerin, ailelerin ve Beatles fanatiklerinin favorisidir ve Liverpool ziyaretinde kaçırılmaması gereken bir eserdir.

beatles-muzesi.webp

Liverpool Katedrali


Liverpool Katedrali, Britanya'nın en büyük dini binası ve dünyanın beşinci büyük katedralidir. 1904 ile 1978 yılları arasında inşa edilen bina artık yılın her günü halka açık. Burada dünyanın en yüksek ve en geniş Gotik kemerlerine, Birleşik Krallık'ın en büyük orguna ve bir dizi çarpıcı vitray pencereye hayran kalacaksınız. Katedral ayrıca yıl boyunca sanat sergilerine ve yardım yemeklerine de ev sahipliği yapıyor, Bu nedenle ziyaretinizden önce web sitesini kontrol etmenizde fayda var.

Anfield


İster sıkı bir Liverpool FC taraftarı olun, ister degajı penaltı vuruşundan ayırt edemeyen biri olun hiç fark etmez. İngiltere'nin yedinci en büyük futbol stadyumu olan Anfield'ı gezmek şehrin yerel kültürüne derinlemesine bir dalışı ifade eder. Burada sahanın parlak yeşil ihtişamını görün. Soyunma odalarına ve basın odasına gidin.

anfield.webp

Dünya Müzesi


Gerçekten herkes için bir şeyler sunan bir müze arıyorsanız Liverpool Dünya Müzesi'ne gidin. Antik Mısır'ı keşfedin veya ödüllü Clore Doğa Tarihi Merkezi'nde bir tura çıkın… Burada dünyanın her yerinden 20.000'den fazla doğa bilimi ile ilgili eser bulacaksınız. İnteraktif eğlenceden hoşlanan insanlık tarihi meraklıları için Weston Keşif Merkezi’ni görün. Denizler, gezegenler… Bunlar da orada mevcut! Bu aile dostu müzede birkaç saat geçirmek için planlamanızı şimdiden yapın. Hepsinden iyisi Dünya Müzesi’ne giriş ücretsizdir.

Merseyside Denizcilik Müzesi


Albert Dock'ta bulunan, Liverpool'un zengin denizcilik tarihine adanmış bir müzedir. Peki buraya neden gitmeliyiz? Liverpool'a yapılan hiçbir ziyaret, şehrin deniz ticareti mirasına övgü niteliğindeki bu geziye gitmeden tamamlanmış sayılmaz. Yeni Dünya’nın keşfedilmesiyle beraber yaşanan göçler sonucunda bir takım botların ve eşyaların sergilendiği müze, sizlere tarihi bir yolculuk yaptırmaktadır. Ayrıca müzede Titanik ve Lusitania’ya ait birçok parçayla beraber birden fazla geçmişe döneme ait resim ve poster de bulunmaktadır. Liverpool’daki denizcilik alanında yapılan en önemli çalışmaları içerisinde barındıran bu müzede Liverpool’daki ticaret sistemini de tarihsel olarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca üçüncü katta oldukça üzücü Uluslararası Kölelik Müzesi'ni ve bodrum katında Ulusal Sınır Gücü Müzesi'ni bulacaksınız.

31 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar