Berlin'de Konaklanabilecek En Güzel Yerler

Almanya'nın başkentine bir gezi mi planlıyorsunuz? Hiçbir zorluk Berlin'de nerede kalacağınızı bulmaktan daha büyük olamaz. 890 kilometrekarelik bir alana yayılan Berlin, gezginler için şehrin dört bir yanına yayılmış çok sayıda ilgi çekici alan ve mahalleyle 3,5 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. İşte Berlin'de kalınacak en iyi Berlin otelini bulmanız için eksiksiz bir rehber…

23 Kasım 2023 5dk okuma

Berlin, ah Berlin! Dünyanın en heyecan verici şehirlerinden biri… Büyüleyici bir tarihi, kötü şöhretli bir gece hayatı, eşsiz bir sanat kültürü ve çok sayıda harika yeme ve içme mekanı vardır. Şehirde dolaşırken inanılmaz sokak sanatlarını, tarihi mimariyi, Berlin Duvarı'nın bazı kısımlarını, devasa depo kulüplerini ve dünyanın dört bir yanından leziz yemekler pişiren restoranların bir karışımını göreceksiniz.

Böyle bir yerde nerede kalacağınızı bilmek kolay değil, özellikle de ilk kez gidiyorsanız. Almanya'nın başkenti Paris’in neredeyse 5 katı büyüklüğündedir ve çoğu şehir gibi birçok farklı mahalleye bölünmüştür. Peki bu çeşitliliğe sahip, kozmopolit şehri keşfetmek için ana üssünüz olarak hangisi sizin için en iyisidir? Bilet Dükkanı olarak bu yazımızda Berlin'de nerede kalacağınızı anlamanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri size vereceğiz.

berlinde-konaklama.webp

Berlin Hakkında


Berlin, Avrupa'nın en yaratıcı ve modern şehirlerinden biri olarak bilinir. Almanya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin, birçok önemli olaya tanıklık etmiştir. Şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlüdür ve sanat ve müzik sahneleriyle tanınır. Berlin Duvarı, Reichstag binası ve Brandenburg Kapısı gibi sembolik yapılarıyla da dikkat çeker. Her ziyaretçiyi tatmin edecek birçok müze, tiyatro ve galeriye ev sahipliği yapar. Berlin aynı zamanda hareketli bir gece hayatına sahiptir ve birçok eğlence mekanı ve restoran seçeneği sunar. Keşfedilecek ve gezilecek bir şehir olan Berlin, tarih, sanat ve gençlik enerjisinin bir araya geldiği bir başkenttir.

Berlin'de antik dönemden modern döneme kadar her şeyin yer aldığı çok sayıda birinci sınıf müze bulunmaktadır. “Müze Adası” dünyaca ünlü beş müzeye sahiptir ve adanın kendisi de  UNESCO Dünya Mirası Alanıdır. Sonuçta ilginizi çeken bir şey bulacaksınız.
Bu şehir Avrupa'daki herhangi bir yerden daha fazla yeşil alana sahiptir. Ve Almanlar parkları ile her zamn övünür. Bu nedenle hava güzel olduğunda dışarıda dinlenen tonlarca insan görmeniz olası. Ayrıca bisiklet dostu bir şehirdir. Çok sayıda özel bisiklet yolunun yanı sıra ücretsiz/ucuz bisiklet paylaşım programlarını da bulacaksınız. Kentte çok sayıda bar, kafe, bira bahçesi, caz kulübü gibi hayal edebileceğiniz hemen hemen her şey bulunmaktadır. Özellikle meşhur Alman biraları ise sudan ucuz sayılabilir.

berlinde-nerede-kalinir.webp

Almanya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Her yıl binlerce kişi tarafından kültürel geziler ya da iş seyahatleri için ziyaret edilen Almanya’ya gidebilmek için öncelikle vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Ancak Hususi (Yeşil) Pasaport, hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler, Almanya turist vizesi başvuru sürecine girmeden Almanya’ya seyahat edebilirler. 

Almanya ziyaret vizesi ve Almanya turist vizesi en çok karıştırılan vize türleridir. Bu sebeple seyahat amacını belirlemede yapılacak bir yanlış vize başvurusunun reddi ile sonuçlanabilir. Bu vize 90 günden az Schengen vizesi kategorisi altında yer alır ve Almanya’da 90 güne kadar konaklama imkanı sağlar. Ancak bu 90 gün boyunca Almanya’da kalabileceğiniz anlamına gelmiyor. Vize başvurunuzda Almanya’ya hangi amaçla seyahat ettiğinizi ve ne kadar süre kalmak istediğinizi belirtmeniz gerekli. 

Almanya seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olacak pasaportunuzun olması gerekmektedir. Bunun yanında 2 adet biometrik fotoğraf, kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı gibi ek gelir belgeleri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdanı ön ve arka yüz fotokopisi, Almanya Schengen vizesi başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak bileti ön rezervasyonları, güncel banka hesap çıktısı, ücretli çalışanlar için son 3 ayın maaş bordrosu, serbest meslek sahipleri için Noter onaylı iş sözleşmesini hazır bulundurmalısınız. Evraklar eksiksiz ve doğru olarak hazırlandığı takdirde vizeniz ortalama 4 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. 

berlin.webp

Belin Uçakla Kaç Saat?


Haftanın her günü Almanya’nın bu eşsiz güzellikteki ülkesine direkt uçuş seçeneği ile seyahat edebilirsiniz. Berlin'e Türkiye'den uçakla seyahat etmek yaklaşık olarak 3-4 saat sürmektedir. Ancak uçuş süresi, tercih edilen havayolu şirketi, uçuş rotası ve hava şartları gibi faktörlere bağlı olarak da değişebilir. Detaylı ve güncel uçuş süreleri için havayolu şirketinin programına ve rezervasyon yapacağınız tarihe göz atmanız önemlidir. En ucuz Berlin uçak bileti fiyatları fırsatlarını yakalamanız ve kendinize en uygun seçenekleri görmeniz için sizi Bilet Dükkanı internet sitemize bekliyoruz.

Berlin Kaç Günde Gezilir?


Berlin'e bir gezi yapmayı mı planlıyorsunuz ve Berlin için kaç günün yeterli olduğunu mu merak ediyorsunuz ? Berlin'de ne kadar zaman geçireceğinize karar vermek önemlidir çünkü bu, buradayken ne kadar yer görebileceğinizi ve yapabileceğinizi belirleyecektir. Berlin büyük bir şehir ve sunabileceği çok şey var! Bu yüzden ne kadar çok zaman o kadar iyi… Ancak ‘Berlin kaç günde gezilir?’ sorusuna bir cevap istiyorsanız en az 3 güne ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz.

berlin-otelleri.webp

Berlin'de Konaklanabilecek En Güzel Yerler


Berlin eklektiktir. Vahşi ve kısık ama aynı zamanda sofistike ve havalı. Sanatçılara ve her türden yaratıcı türe ev sahipliği yapan burası, kendinizi yeniden keşfedebileceğiniz ve istediğiniz kişi olabileceğiniz bir yer. Bu canlı yerde zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olmak ve seyahatinizde tam olarak nerede kalacağınızı bilmeniz için şehirdeki en iyi mahallelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Bilet Dükkanı üzerinden Berlin otelleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

  • Friedrichshain - Bütçesini düşünenler için Moxy Berlin Ostbahnhof
  • Kreuzberg - Cazibe merkezi arayanlar için Otel Johann
  • Neukölln - Gece hayatı arayanlar için ibis Berlin City Süd
  • Spreeinsel - Müze sevenler için Novotel Berlin Mitte
  • Regierungsviertel - Şehre ilk kez gelenler için - The Westin Grand
  • Prenzlauer Berg - Aileler için Vienna House
  • Harlottenburg - Alışveriş yapmayı sevenler için 25Hours Bikini Berlin
23 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar