Madrid'te Gezilecek 7 Harika Yer

Yurt dışı tatili söz konusu olduğunda, insanların neden Madrid’e tekrar tekrar aşık olduklarını anlamak çok kolay. İspanya’nın başkenti, güneşin öptüğü şehir Madrid yemyeşil parkları, enerjiyle dolu sanat ortamı, zarif dolambaçlı sokaklarıyla Avrupa'nın en büyük ve en hareketli şehirlerinden biri. Madrid’e gitmeden önce tatilinize ayna tutacak bu yazıyı okumadan geçmeyin… 

25 Ekim 2023 5dk okuma

Madrid'i ziyaret etmeyi mi planlıyorsunuz? Eğer öyleyse muhtemelen şehrin en gözde turistik mekanlarının neler olduğunu, Madrid'de nasıl dolaşılacağını veya İspanya'nın başkentini ziyaret etmenin maliyetini merak ediyor olmalısınız. 

Enerjik atmosferi, birinci sınıf yemekleri, inanılmaz mimarisi, müzeleri ve sabaha kadar uzanan gece hayatıyla Madrid gezginlerin en çok sevdiği destinasyonların başında geliyor. Rakibi Barselona gibi Madrid de geceyi kucaklayan bir şehir. Burası adeta gece kuşlarının mekanı… Şehrin temposuna ayak uydururken yerel halkın sıcaklığı ve yemeklerin zamansızlığı sizi geç saatlere kadar dışarıda tutabilir. Saatinizi Madrid'in şartlarına göre ayarlarsınız ancak o zaman çok daha güzel bir seyahat geçirmiş olacaksınız. 

Bilet Dükkanı aracılığı ile kolayca ve en uygun fiyatlarla alabileceğiniz Madrid uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizde, yanınızda size eşlik edecek bir yazı ile karşınızdayız. Bu Madrid seyahat rehberi size şehrin sunduğu en güzel yerleri görmek için bilmeniz gereken her şeyi sunuyor. Öyleyse hadi Madrid’e biraz daha yakından bakalım…

Madrid Hakkında


Madrid Avrupa Birliği'nin üçüncü büyük şehridir. 3,3 milyonu aşan nüfusuyla Madrid'i, Avrupa Birliği içinde yalnızca Londra ve Berlin’i geride bırakıyor. Şehrin kökenleri 9. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Başlangıçta Moors tarafından inşa edilen bir kale olan Madrid, yüzyıllar boyunca yavaş yavaş gelişen bir şehre dönüşmüştür. Şehir İspanya’nın kalbinde yer alıyor ve bu da onu ulaşım için bir merkez haline getiriyor. Madrid'in resmi sembolü bir ayı ve çilek ağacıdır. 

madridde-gezliecek-yerler.webp

3.400'den fazla görülmesi gereken yeri bulunan şehir turistlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Şehir, ünlü tapasların yanı sıra cocido madrileño ve bocadillo de calamares gibi geleneksel yemeklerin de aralarında bulunduğu çok çeşitli lezzetler sunar. Madrid’de bununan Lavapiés ve Malasaña mahalleleri özellikle renkli duvar resimleri ve grafitileriyle tanınır. Şehrin metro sistemi Avrupa'nın en büyüklerinden biridir.

Madrid’e Hangi Mevsim Gidilir? 


Madrid'de yazların sıcak ve kışların ılıman olduğu Akdeniz iklimi hakimdir. Yılda ortalama 2.769 saat güneş ışığı alır. Dünyaca ünlü iki futbol stadyumuna ev sahipliği yapan kentte, Real Madrid'in mabedi Santiago Bernabeu Stadyumu ve Atletico Madrid'in Wanda Metropolitano Stadyumu bulunur. Her pazar kurulan El Rastro bit pazarı şehrin en meşhur pazarı olup hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çeker. Madrid bir festivaller şehridir.San Isidro Festivali'nden Dos de Mayo kutlamalarına kadar her zaman bir şenlik havası vardır. Flamenko dansı ile ünlü olan şehir, ziyaretçilerin bu tutkulu ve etkileyici sanat formuna tanıklık edebileceği çok sayıda flamenko kulübüne ev sahipliği yapar.

Bu şehrin en güzel zamanlarına şahit olmak için Bilet Dükkanı'ndan Madrid otelleri seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

madrid.webp

İstanbul Madrid Uçak Bilet Fiyatları


Madrid'e ucuz uçuş bulmak için en iyi ipucunu mu arıyorsunuz? Öncelikli olarak size ucuz uçak bileti bulmanın birkaç tüyosunuz vereceğiz. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları Madrid’de yüksek sezon olarak kabul edildiğinden, bu dönemlerde yapılan uçuşlar biraz daha pahalı olabilir. Ancak Bilet Dükkanı üzerinden size en uygun İstanbul Madrid uçak bileti fiyatlarını kolayca bulabilirsiniz. Yakın dönem uçuşunuz için 7661 liradan başlayan fiyatlarla bilet bulabilirsiniz. Ancak ileriki tarihli uçuşlarınız için daha uygun fiyata bilet satın almanız mümkün. 

Madrid'de Nerede Kalınır?


Şehrin dört bir yanına yayılan otel ve pansiyonlarda hemen her bütçeye uygun seçenek bulmak çok kolaydır. Ancak gezinizin amacına göre kalacak yerinizi seçmeniz de bütçeye uygunluk kadar önemlidir. Kalabalık arasına karışarak şehrin tadını çıkarmak isteyenler Gran Via'da Hyatt Centric Gran Vía, ThePrincipal Madrid Hotel’i seçebilirler. Kendini bir yazar gibi hissetmek isteyenler Edebiyat Bölgesi olarak da bilinen Barrio de las Letras’daki Westin Palace Madrid veya Four Seasons Hotel Madrid’de konaklayabilirler. 

Gürültü ve karmaşanın biraz daha dışında kalmak için Salamanca’nın göz alıcı ve büyük bulvarlarına göz atın. Burada Rosewood Villa Magna , Hotel Único Madrid ve  BLESS Hotel Madrid gibi son derece mütevazi ama güzek konaklama yerleri bulacaksınız. 

madridde-nereler-gezilir.webp

Madrid'te Gezilecek Yerler


Ünlü müzeleri, her türden mağazanın yer aldığı hareketli caddeleri, dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları ve rakipsiz gece hayatının yanı sıra Madrid, büyüleyici tarihi mekanlarıyla da sizi şaşırtacak. Bu şehirde arkadaşların bir şeyler içmek için buluştuğu, aile tarafından işletilen, asırlık geleneksel barlar, her türden mahalle ve alternatif bir turizm türü sunan kültür merkezleri bulacaksınız. Bu yüzden Madrid şüphesiz ki Avrupa'nın en ilginç şehirlerinden biridir.

Madrid Müzeleri

Kültür arayışı içinde olan herkes Prado, Reina Sofia veya Thyssen gibi dünyanın en önemli müzelerinden bazılarını bu şehirde bulacaktır. Ancak Sorolla Müzesi gibi daha küçük müzeler ile yenilikçi sergiler, konserler, rehberli turlar vb. sunan Matadero veya Conde Duque gibi kültür merkezlerini de gezmeyi unutmamalıyız. 

Madrid Kraliyet Sarayı

Madrid'de dolaşmak büyüleyici Kraliyet Sarayı’nı, 400 yıllık geçmişi olan Plaza Mayor’u, hareketli Puerta del Sol’u, mağazalarla dolu ünlü Gran Vía’yı veya İspanya'nın en yüksek dört kulesi gibi ikonik noktaları görmek demektir. 

madrid-kraliyet-sarayi.webp

La Latina Tapas

Şehrin her mahallesi ziyaretçilerine adeta farklı bir deneyim sunuyor. La Latina tapas için idealdir. Las Letras ise edebiyat ve kaliteli yemeklerin mükemmel birleşimine sahiptir. Ancak Madrid aynı zamanda Retiro Park gibi devasa yeşil alanlarda dinlenmek anlamına da gelse de El Capricho gibi daha az bilinen ancak aynı derecede büyüleyici diğer parklar da şehirde görülmeye değerdir. 

25 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar