Sevgililer Günü'nde Günübirlik Yapılacak Aktiviteler

İşte yılın en romantik günleri! Aşık olun ya da olmayın Sevgililer Günü heyecanından uzak kalmak hiç de kolay değildir. Hele ki sevdiğiniz kişiyle romantik akşam yemekleri, güzel yolculuklar ve yeni deneyimler keşfetmeyi seviyorsanız yılın bu dönemi sizin için en uygun zamandır. Bilet Dükkanı olarak partneriniz ile yılın en özel zamanında yapabileceğiniz aktiviteleri sizin için listeledik…

26 Aralık 2023 5dk okuma

Çikolata ve bir buket gül harika bir Sevgililer Günü hediyesi olabilir ancak belki de en iyi Sevgililer Günü fikri sevdiğiniz kişiye birlikte geçireceğiniz zamanı hediye etmektir.

İlişki danışmanı Clinton Power her ne kadar ticarileştirilmiş olsa da Sevgililer Günü'nün ilişkinizi düşünmek ve partnerinizin hayatınızdaki yerini anlama konusunda harika bir zaman olduğunu dile getiriyor. Power, “Bunun büyük bir sevgi jesti olmasına gerek yok” diyerek çiftlere küçük bir de ipucu veriyor: Bunun yerine, en anlamlı hediyelerin sadece kendileri için tasarlanmış küçük jestler veya planlar olabileceğini de sözlerine ekliyor. 

Bilet Dükkanı olarak yaklaşan Sevgililer Günü için çiftlerin gecesini veya gündüzünü birlikte nasıl geçireceğine ilham verecek bir liste hazırladık. Bazıları düşük bütçeli, bazıları ise hiçbir maliyete sahip değil. Bazıları benzersiz aktivitelerdir, bazıları ise her günü olağanüstü kılar. Bazıları şık, diğerleri ise eşit derecede rahat hissettirebilir. Hepsinin romantik bir randevu olacağından emin olabilirsiniz.

Sevgililer Günü Hangi Güne Denk Geliyor? 


Sevgililer Günü bir iş günü olarak kalır, resmi tatil değildir. Devlet kurumları, mağazalar, süpermarketler, okullar ve diğer ofisler her zamanki gibi açıktır. Toplu taşıma sistemleri normal programlarına göre çalışır. Birçok kişi sevgilisiyle, partneriyle veya eşiyle akşam yemeği için dışarı çıktığı için restoranlar normalden daha yoğun olabilir. Sevgililer Günü aynı zamanda nişan ve düğün törenleri için de oldukça popüler bir tarihtir.

sevgililer-gunu-gezilecek-yerler.webp

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü 2024’te Çarşamba gününe denk geliyor. Biliyoruz bir çoğunuz hafta içi olması nedeniyle çalışıyor olacaktır. Ancak şanslı olup günübirlik de olsa partneri ile bu özel günü evinden uzakta kutlamak isteyenler için gidilecek en iyi yerleri bir araya getirdik. 

İstanbul'da Sevgililer Günü'nde Günübirlik Gidilecek Yerler


Normalde İstanbul'da yılın en soğuk ayı Şubat ayıdır. Ancak bu özel günde İstanbul her zamankinden daha romantik. Ölümsüz aşklar hakkında pek çok şiir, hikaye ve efsane olan, iki kıtayı birbirine bağlayan bu şehir, aşıkların kalplerinin ve ruhlarının buluşma noktasıdır. Sevgililer Günü’nde ise hemen her köşede özel ışıklar, kalp şeklinde balonlar, parlak kırmızı süslemeler ve daha fazlasını görebilirsiniz. Aşıksanız İstanbul her zaman romantiktir ama Sevgililer Günü çılgınlığıyla bambaşka bir hal alıyor!

Şile


Doğa ile iç içe olmak isteyen çiftler için ideal bir yer olan Şile, İstanbul yakınlarında günübirlik gidebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. İstanbul’a yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan bu yer denize yakın konumu ve güzel plajlarıyla sadece Sevgililer döneminde değil yılın her zamanı tercih edilen bir destinasyondur. 

Şile Gezilecek Yerler

Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak İstanbul araç kiralama yapabilir ve 1,5 saatte bu eşsiz doğa güzelliklerine erişebilirsiniz. Burada deniz kenarında konaklama seçenekleri bulabilir ve 14 Şubat’ta sevdiğiniz kişi ile vaktinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Ağva


Tarihi M.Ö, 7. yüzyıla uzanan bu semt doğasıyla mağaralarıyla ve tarihi kalıntılarıyla eşsiz bir alan. Nehirde, yeşillikler içinde, Saklı Göl civarında güzel bir gün geçirebileceğiniz Ağva’da doğayla iç içe mekanlarda romantik zaman geçirmek de mümkün. Aşkınızla birlikte şehrin kaosundan ve yorucu etkilerinden uzaklaşarak kendinizi doğaya teslim edebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar vakit geçirebileceğiniz Ağva’da uygun fiyatlı butik oteller de bulunuyor. Gitmeden önce Bilet Dükkanı üzerinden Ağva Otelleri için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

agva-gezilecek-yerler.webp

Prens Adaları


Mevsimsel etkiler sebebiyle kışın ziyaretçi sayısı azalıyor olsa da Adalar’ın popülerliğinden bir şey kaybettiğini söyleyemeyiz. İstanbul’un nostaljik sevdalarını temsil eden Adalar dokusu ve mimarisiyle huzurlu bir Sevgililer Günü vaadediyor. Sevgilisiyle birlikte 1950’lerin Yeşilçamı’nda hissetmek isteyenler için Adalar öncelikli tercihlerden olacaktır.

Prens Adaları olarak bilinen adaların hepsinde de iyi vakit geçirmek, istediğinize göre bir mekan bulmak mümkün. Sakin ve huzurlu bir yer istiyorsanız Burgazada’ya gidebilir Hristos Tepesi’nde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Heybeliada’da tarihi alanları ziyaret edebilir, balık tutabilir ya da bir balıkçıya giderek baş başa kalmanın tadını çıkarabilirsiniz. Büyükada’da ise tüm günü geçirmek mümkün. 

Ankara'dan Sevgililer Günü'nde Günübirlik Gidilecek Yerler


Ankara’da bulunan çiftler en az bir kere de olsa Ankara’da gezilecek yerlerin azlığından şikayet etmiştir. Ancak Ankara çevresinde ya da Ankara’ya yakın konumda Sevgililer Günü’nü geçirebileceğiniz çok sayıda rota bulunmaktadır. Birçoğunu elbette biliyorsunuz ama size bizim de favorimiz olan Ankara’ya sadece 2-3 saatlik mesafede bulunan iki destinasyonu anlatacağız. 

Bolu - Abant


Ankara ile Bolu arasındaki sadece 227 kilometrelik mesafe, Ankara’da yaşayan çiftler için Abant’ı vazgeçilmez kılıyor. Doğayla buluşmak, güne enfes bir göl manzarası ile başlamak isterseniz bu kartpostal görünümlü yeri Sevgililer Günü’nde ziyaret edebilirsiniz. Konforlu bir ulaşım için Bolu araç kiralama yapabilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz her yere rahatça ulaşabilirsiniz. 

bolu-arac-kiralama.webp

Abant küçük bir yer olmasına rağmen ziyaretçilerine sayısız aktivite vadediyor. Göl kenarındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Eşsiz manzara karşısında sevdiğiniz kişi ile beraber olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız Abant'ın fotojenik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ya da gün batımını göl kenarında yapacağınız yürüyüşler ile keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Abant'ta gezilecek yerler sınırlı olabilir ama yeterince vakit ayırabilirseniz Bolu'nun başka bir güzelliği olan Yedigölleri, özellikle Gölcük'ü ziyaret edebilirsiniz.

Nevşehir – Kapadokya


Doğanın Türkiye sınırlarına bıraktığı en güzel köşelerinden Kapadokya, Sevgililer Günü’nde sadece Ankaralı çiftlerin değil hemen herkesin en çok tercih ettiği rotalardan biridir. Başkent’e 310 km uzaklıktaki bu güzelliği görmek için Bilet Dükkanı üzerinden size en uygun Kapadokya Otelleri için rezervasyonunuzu yapın! Bunun yanında gitmek istediğiniz her yere hızlıca varmak için Bilet Dükkanı'nın Nevşehir araç kiralama hizmetinden faydalanın. 

Kapadokya

Kapadokya’ya varın ve bavullarınızı konaklayacağınız yere bırakın! Çünkü sırada Masallar Şehri’ni gezmekte! Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Hacı Bektaşı Veli Türbesi sevdiğiniz kişi ile Kapadokya’da görmeniz ve vakit geçirmeniz gereken yerler arasında. Eğer bunun dışında bir aktivite arıyorsanız halı ve seramik atölyelerini de ziyaret edebilirsiniz. Ve tabii ki Kapadokya'da peribacaları arasında enfes fotoğraflar çekilmeyi atlamayın. Yeraltı şehirlerine inip zaman kavramını unutabilir, güneşin doğuşunu bir balona atlayıp Kapadokya vadileri üzerinde keyifle süzülerek karşılayabilirsiniz. Günü yerel mutfaktan yemekleri deneyimleyerek kapatabilirsiniz. 

26 Aralık 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar